2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Miskén megkezdődött a kereskedelmi központ kialakítása – Fedett piac is kiegészíti majd a szolgáltatást

Zsiga Ferenc  |  2019. 01. 02., 10:42

Miskének mindeddig nem volt egy olyan szolgáltató központja, ahol a helybéliek egy helyen elintézhetnék a szokásos napi bevásárlásaikat, ugyanitt helyi őstermelőktől vehetnék meg a friss árut. Ebben történik most előrelépés. A volt idősek otthonát egy kis kereskedelmi központtá alakítják, az épület mellett piac, fedett árusítóhelyek kialakítását tervezik, ugyancsak pályázati forrásból.

„A jelenleg dohányboltnak helyet adó volt idősek otthona épületegyüttes tetőszerkezetének megerősítését, újra cserepezését már az idén megoldottuk, de a munkálatok itt nem állnak meg” – tájékoztatta portálunkat Illés Attila.


Forrás: Zsiga Ferenc

A polgármester elmondta: a cél az, hogy a községházához közeli, volt idősek otthonából egy olyan kis

kereskedelmi központot alakítsanak ki, ahol a kisebb-nagyobb bevásárlások elvégezhetők,

a központ mellett piacon árusított helyi termékek is elérhetők legyenek majd - mondta a polgármester.

„A 2019. év még látványosabb változást hoz, ugyanis megtörténik az épület ajtóinak és ablakainak cseréje, a teljes körű külső szigetelés, majd a nemes vakolat felhelyezése. Ezekre a munkálatokra a Jövőnk Energiája Terület - és Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) pályázatán elnyert 15 millió forint nyújt fedezetet.

Egy újabb pályázat benyújtásával szeretnék elérni, hogy a kis kereskedelmi központ közvetlen szomszédságában egy olyan piacot alakítsunk ki, ahol részben fedett árusítóhelyeken a helyi termelők értékesíthetik majd terményeiket"

– tájékoztatott Illés Attila, Miske község polgármestere.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés