2022. 08. 10. szerda
Lőrinc
: 401 Ft   : 393 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Programokban, kitüntetésekben gazdag falunap Miskén – A fogathajtó verseny látványosságnak is beillett

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 22., 10:56

Akár két-három település falunapi programjához elegendő lett volna a minden korábbinál nagyobb idei miskei, négy napon át tartó falunapi programsorozat. A település legnagyobb rendezvényét fogathajtó- és halászléfőző verseny, horgászverseny, íjász- és hagyományőrző bemutatók, koncertek színesítették. Az augusztus 17-től augusztus 20-ig tartó programkavalkádban helyet kapott a díszpolgári címmel járó kitüntetés, a Miske Községért díjak átadása. A Falunapon Font Sándor országgyűlési képviselő is beszédet mondott.

A hónapokkal korábbi meghívásnak eleget téve péntek délután Miskére érkezett Empfingennek, a község partnertelepülésének a delegációja. A vendégeket az Önkormányzati Hivatalnál Illés Attila polgármester, és azok a miskeiek fogadták, akiknél a küldöttség tagjai vendégeskedtek.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: Sima Dénes

A német vendégeknek bőven volt idejük rápihenni a másnap 17 órakor kezdődő fúvószenekari koncertre, amely egyben a szombati programok kezdetét is jelezte.

AZ ÖSSZESZOKOTT, ELSŐSORBAN NÉMET ÉS EURÓPAI SZERZŐK MŰVEIT JÁTSZÓ FÚVÓSOK EGYKETTŐRE BELOPTÁK MAGUKAT A KÖZÖNSÉG SZÍVÉBE.

Miután a meghívott vendégek elfoglalták helyüket, a falunap közönségét elsőként Illés Attila polgármester köszöntötte, majd ünnepi beszéde megtartására Font Sándort kérte fel.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: Sima Dénes

Az országgyűlési képviselő beszéde első részében mindazokat az országos fejlesztéseket, köztük az autópálya- és útfejlesztéseket számba vette, amelyek révén a kalocsai járás településein élők gyorsan elérhető autópályán indulhatnak, majd érhetnek az ország nagyvárosaiba és Európa szinte bármely szegletébe.

Font Sándor elismeréssel szólt Illés Attila polgármester példa értékű településfejlesztő és közösségépítő munkájáról. A közelgő önkormányzati választásokra utalva nem rejtette véka alá, hogy azt követően is a vele szoros munkakapcsolatban álló Illés Attila személyében lát garanciát arra, hogy ez a sikeres munka folytatódjék. A képviselő ezen mondatánál a közönség tapssal jelezte, hogy amit hallott, az számára is szimpatikus.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: Sima Dénes

A színpad előtti nézőtér és környéke éppen akkorra telt meg emberekkel, amikor Illés Attila polgármester az idei kitüntetéseket az érintettek méltatása mellett adta át.

A község képviselő-testületének döntése nyomán

MISKE KÖZSÉG DÍSZPOLGÁRA LETT, ÉS VETTE ÁT AZ EZZEL JÁRÓ OKLEVELET ÉS DÍJAT HORVÁTH MIHÁLY, A KÖZSÉG EGYKORI TANÁCSELNÖKE, AKI 1990-1994-IG VOLT POLGÁRMESTERE A TELEPÜLÉSNEK, ÉS AKI A MÉLTATÁS SZERINT SOKAT TETT A KÖZSÉG FEJLŐDÉSÉÉRT.

Miske Község Közszolgálatáért díjat kapott Kovács Ferencné, akinek több évtizedes, a hivatalban eltöltött munkáját ismerték el a kitüntetéssel.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: Sima Dénes

Miske Közég Közbiztonságáért díjat vett át Huszár László, a község körzeti megbízottja.
Miske Község Sportjáért elismerésben részesült Hayerbacker Ferenc egykori miskei labdarúgó, edző, akit a labdarúgó tehetsége egészen az NB II-ig repített.

Már esteledett, amikor a Miske-Drágszél Rozmaring Hagyományőrző Együttes és a Homokmégyi Hagyományőrző Együttes a színpadra lépett.

A vendégekkel közösen, jóízűen elfogyasztott vacsora után a Cairo együttes, majd a Kredenc együttes ezres közönséget vonzó koncertje követezett.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: Sima Dénes

A szombati napot a jól megkomponált tűzijáték, majd a vasárnap hajnali 3 óráig tartó bál zárta.

HA EGY NAPRA IS, AZ AUGUSZTUS 18-I, VASÁRNAPI FOGATHAJTÓ VERSENY MISKÉT AZ ORSZÁGOS FIGYELEM KÖZÉPPONTJÁBA HELYEZTE.

Már reggel 7 órakor érkeztek a fogatok a sportpályára, ahol a Miskei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával 10 órakor elkezdődött a fogathajtó verseny, kettes fogatok részvételével. Az úgynevezett C kategóriás, I. forduló a gyönyörű lovaknak, fogatoknak köszönhetően mind látványosságában, mind a nézők számát tekintve fölülmúlta a korábbi, hasonlóeseményeket.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: Sima Dénes

A településen és a környéken egész nap közlekedő Chili Trade kisvonat elsősorban a gyerekes családokat és a Miskére első alkalommal ellátogatókat vonzotta.  

A falunap elmaradhatatlan részeként egész vasárnap sport, kulturális és gyermekprogramok várták a falu apraja nagyját.

Az ugrálóvár, aszfaltrajz, társasjátékok, népi játékok mellett íjász bemutató vonzotta a kisebbeket. A 10 órakor kezdődő halászléfőző verseny már egyfajta felkészülés volt az ebédre, köszönhetően a halászlé viszonylag rövid főzési idejének.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: Sima Dénes

A közönség kedvét a délutáni meleg sem vette el a fogathajtó verseny 13 órakor kezdődő második fordulójának megtekintésétől. Az izgalmak csak a 16.30 órakor kezdődő díjkiosztásra csendesültek.

Az Empfingeni Fúvószenekar és a Miske-Drágszél Rozmaring Hagyományőrző Egyesület műsora ezúttal csak felvezetője volt a 19 óráig tartó, operettslágerekből összeállított műsornak.

Miki Niki és a Csinibabák, Bódi Csaba tömeget vonzó fellépését a Koktél zenekar hajnalig tartó bálja követte.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: Sima Dénes

A programokban gazdag 2019. évi Miskei Falunapot a hétfői horgászverseny, majd az augusztus 20-án, kedden délelőtt tartott templomi ünnepi szentmise és állófogadás zárta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022. 08. 07., 08:20
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 10., 17:28
Balotaszállásnál állították meg a fiatal szerb férfit, aki 10 határsértőt szállított egy személyautóban. Még >>>
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>
2022. 08. 08., 17:46
Nagy területen lángra kapott a száraz fű Kecskemét külterületén. Még >>>
2022. 08. 08., 16:35
A célok között szerepel az ittas vezetők kiszűrése. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés