2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2021. október 12.
2021. 10. 12., 14:03
2022 februárjában költözhetnek a gyermekek ideiglenesen az Ifjúsági Házba
Dr. Filvig Géza Pakson kezdte napját, ahol Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős miniszter fogadta. Elsősorban Kalocsa és térségének fejlesztési kérdéseinek ügyében tárgyaltak.
Kalocsán továbbra is a legsürgetőbb megoldásra váró feladat az új óvodánk bővítése. Igaz, egy időre megoldottuk a kérdést az Ifjúsági ház bevonásával, ideiglenes átalakításával, ahová 2022 februárjában be is költözhetnek majd gyermekeink. Azonban a végső megoldás az óvoda bővítése kell legyen, amihez úgy gondolom, ma egy újabb lépéssel kerültünk közelebb!"- írja dr. Filvig Géza polgármester Facebook-bejegyzésében.
 

Mint ahogy arról korábban portálunkon beszámoltunk,  az új óvodába az átadás-átvétel és a használatbavételi engedélyeztetés időigénye miatt oda csak jövő év elején, a második óvodai félévre költözhetnek be a gyermekek, mégpedig az Újvárosi Óvodából, míg a még leromlottabb állapotú Kunszt Utcai Óvoda gyerekei ideiglenesen az Ifjúsági Házban kialakítandó, megfelelő kiszolgáló helységekkel ellátott csoportszobában kapnak helyet.
 
Tavasszal még üres falnyílásokon át léphettünk az új óvoda vakolatlan épületébe. Közben a forgalmi rendet is az óvoda igényeihez alakították: immár egyirányú az Erkel utca érintett szakasza. Megkezdődtek a környezetalakítási munkák is. A változás látványos, tekintsék meg fotógalériánkat!
bővebben ...
 
307

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

 

Marokkó megkapta az első Bayraktar TB2 UAV-t a török Baykar Makina vállalattól. Az első példány 2021. szeptember 17-én érkezett meg a marokkói félhez, a fennmaradó példányokat szakaszosan adják át.

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!