2022. 01. 22. szombat
Artúr, Vince
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2020. október 14.
2020. 10. 14., 20:57
900 – Kereken ennyi embernél igazolták eddig a koronavírus-fertőzést megyénkben
Annak ellenére, hogy Bács-Kiskun megyében újra kerek százast – közülük az utolsó háromjegyűt – ért el az összes eddig igazolt koronavírus-fertőzöttek száma, megyénkben lassulni látszik a járvány terjedésének gyorsulása. Ez azonban nem ad okot a könnyelműsködésre, a fertőzöttek számának növekedésre még mindig gyorsul – azaz szám szerint egyre többen kapják el a kórt időegység alatt, de az előző időszakhoz viszonyítva csökken a szorzó –, így talán megyénkben a járvány letért az exponenciális növekedés útjáról,miközben az országos adatok tekintetében szomorú mérföldkövekhez érkeztünk.

mára meghaladta a negyvenezret a magyarországon igazolt koronavírus-fertőzöttek száma.

Közben meredeken emelkedik a koronavírussal összefüggésbe hozható halálozások mutatója.
Ez egyébként szintén kerek számot lépett át mára:

1.023 elhunyttal ÁTLÉPTE A KEREK EZRET A KORONAVÍRUS MAGYAR ÁDOZATAINAK SZÁMA.


Az előrejelzéseknek megfelelően 4-5 hét késedelemmel követte a halálozási statisztika romlása az igazolt esetszám növekedését, majd egy hónapon át drasztikus emelkedést mutatott.
A napi igazolt esetszámok mutatója növekedésének karakterisztikáját vizsgálva azt láthatjuk, hogy a burkológörbében körülbelül egy hónapja jelentkezett egy a járvány terjedésének mérséklődését jelző törés, így remélhető, hogy ezt a vonalat követve a halálozások száma sem növekszik már sokáig, ám

a halálesetek napi számának csökkenésére valószínűleg egyelőre nem számíthatunk.

Az viszont óvatos bizakodásra ad okot, hogy hogy a napi esetszámok némi ingadozás mellett nem nőnek drámaian, jelenleg - immár mintegy hónapja - ezer körül ingadozik, bár tendenciájában még kis mértékű emelkedést mutatva.

Bács-Kiskunban mérséklődik a járvány terjedése

Legutóbb annak kapcsán jelentkeztünk koronavírus statisztikákkal, hogy Bács-Kiskun megye minden ezredik lakója elkapta a koronavírust, miközben szeptember első két, vészjósló hete után újabb két hét telt el úgy, hogy közben megduplázódott az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma megyénkben. 


AZAZ, SZŰK EGY HÓNAP LEFORGÁSA ALATT KETTŐ HATVÁNYAINAK HALADVÁNYA SZERINT NÉGYSZERESÉRE NŐTT A KIMUTATOTT FERTŐZÉSEK SZÁMA BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN.

Most arról számolhatunk be, hogy ugyan az óta már két nappal több telt el két hétnél, de az igazolt fertőzések száma még mostanára sem érte el az akkori kétszeresét,

A KEREKEN 900 IGAZOLT FRETŐZÖTTHÖZ MÉG 126 HIÁNYZIK A DUPLÁZÁSHOZ,

holott az előző időszakban még két hétre sem volt szükség az esetszám megkétszereződéséhez.
Vagyis a járvány terjedésének üteme lassulni látszik.

De mit jelent ez a számok tükrében? Csalóka!

Tizenhat nappal ezelőtt 513 volt a kimutatott fertőzésszám megyénkben, aminél 387-tel több a mostani 900.
Ezzel szemben a relatív növekedés szempontjából legmeredekebb időszakban szűk két hét alatt 254-ről 513-ra, vagyis 259-cel nőtt.

AZ ELMÚLT KÉT HÉTBEN TEHÁT AZ ELŐZŐ KÉTHETI NÖVEKEDÉSNÉL KÖZEL 130-CAL TÖBB BÁCSMEGYEINÉL MUTATTÁK KI A KORONAVÍRUS-FERTŐZÉST.

Tehát a csökkenés csak relatív, a járvány terjedése gyorsul, csak épp most két heti másfeles a szorzó a korábbi kettes szorzó helyett.
És ez jó hír.

HA A JRVÁNYÜGYI ELŐÍRÁSOK BETARTÁSÁVAL, FEGYELMEZETT MASZKVISELÉSSEL, SZOCIÁLIS TÁVOLSÁGTARTÁSSAL EZT TENDENCIÁT ERŐSÍTENI TUDJUK, AKKOR A JÁRVÁNY TERJEDÉSE HAMAROSAN LINEÁRIS SZAKASZRA FORDULHAT – AZAZ „ELLAPOSODHAT” megyénkben.

Ehhez az kell, hogy a kéthetente vizsgált adatok közt a különbség ne növekedjen, hanem ezen a 400 körüli szinten maradjon, vagy jobb esetben csökkenjen.

Erre szükség is volna, ha nem akarunk fölzárkózni, ha nem is egyből a fővároshoz (13.232), de eséllyel a fertőzöttebb megyékhez, - „erősorrendben” – Pest (5.197), Győr-Moson-Sopron (2.494), Borsod-Abaúj-Zemplén (2.214), Szabolcs-Szatmár-Bereg (1.923), Hajdú-Bihar (1.912),és Csongrád (1.770) megyékhez.Adatok forrása:
koronavirus.gov.hu
gisanddata.maps.arcgis.com

1102

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés