2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2021. november 30.
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva hihetetlen előnyei
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik.

Jótékony hatásai

A datolyaszilva gazdag A-, C-, E- és B6-vitaminban, valamint rostokban, mangánban, rézben, magnéziumban, káliumban és foszforban. Tele van rákellenes szerekkel, antioxidánsokkal, melyek segítik a szervezetnek felvenni a harcot a szabad gyökökkel, javítják az általános egészséget.

A datolyaszilva az egyik legnagyobb C-vitamin tartalmú gyümölcs. Egyetlen adag a napi vitaminszükséglet kb. 80%-át tartalmazza. A C-vitamin stimulálja az immunrendszert, és növeli a szervezet első védelmi vonalát jelentő fehérvérsejtek termelődését.

A legtöbb gyümölcshöz hasonlóan, a datolyaszilva is jó rostforrás, egyetlen adag akár a napi szükséglet 20%-át is tartalmazza. Támogatja a gyomor-bélrendszert, és védelmet nyújthat a vastagbélrák ellen. Mivel véd az elhízást okozó lipidek megkötése ellen is, a fogyásban is segíthet.

Gazdag vitamintartalma antioxidánsként funkcionál, és segít megelőzni az öregedés jeleit, például a ráncosodást, az öregkori foltokat, az Alzheimer-kórt, a fáradtságot, látásromlás, izomgyengeséget.

A datolyaszilva összetevői bizonyítottan jó hatással vannak a szem egészségére! A gyümölcsben jelen lévő zeaxanthin, amely a B-vitaminok közé tartozik, közvetlenül összekapcsolható a szem egészségének javításával. Tanulmányok kimutatták, hogy ez az összetevő csökkenti a makuladegenerációt, a szürke hályogot és az éjszakai vakságot.

Nagy mennyiségben tartalmaz káliumot is, ami csökkenti a vérnyomást, és ezzel segíti a vérkeringés javulását.
Réztartalma lényeges elem az új vörösvértestek képződéséhez. Az egészséges vörösvértestek jobb keringése javítja a kognitív funkciókat, az izomtónust, az anyagcserét, az energiaszintet, és gyorsítja a sebek gyógyulását és a sejtnövekedést.

Hogyan fogyasszuk?

A datolyaszilvát ehetjük frissen, szárítva, nyersen vagy főve, ami kissé megváltoztatja az ízét. Ha hagyjuk, hogy teljesen megérjen, a húsát kikanalazhatjuk a héjából.



Forrás: natursziget.com

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés