2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2023. február 06.
2023. 02. 06., 16:59
A nyitott autó bűnre csábít - ne kísértse a tolvajt!
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken.

Jánoshalma egyik utcájában parkolt le az autójával 2023. január 31-én este egy 41 éves helybéli nő. A kocsit távirányítással lezárta – legalábbis ezt gondolta, de nem győződött meg róla –, majd bement a lakásába. Jó egy óra múlva tért vissza a kocsijához, ami ekkor már nyitva volt. A könnyelmű asszony a jobb oldali ülés előtt hagyta a táskáját, amit valaki meglovasított. Az ismeretlen elkövető kulcsokat, pénztárcát, benne kb. 15 ezer forinttal, igazolványokat és bankkártyát vitt magával. A károsult a helyszínre érkező rendőröknek elmondta, hogy valószínűleg lemerülőben volt az autó távirányítója, így a kocsit valójában nem zárta le, hiába nyomta meg a gombot.

Február 3-án reggel egy másik jánoshalmi lakos ugyancsak arra ébredt, hogy a lezáratlan autójából elvitték az értékeit. Ő is azt gondolta, hogy a jobb első ülésen elhelyezett pénztárca senkit nem fog bűnre csábítani, de tévedett. Valakinek feltűnt a nyitott járműben hagyott tárca, és azt magához vette mindenestől. Bankkártya, iratok, némi készpénz bánta a sértett gondatlanságát.

A nyomozók nyomban begyűjtötték a környéken lévő térfigyelő- és biztonsági kamerák felvételeit, amelyeken felfedeztek egy ismerős alakot: egy 26 éves helybéli férfit, aki nem volt ismeretlen előttük, hiszen vagyon elleni bűncselekmény miatt már volt vele ügyük. A fiatalembert rögtön keresni kezdték, a második bűncselekmény felfedezését követő négy órán belül elfogták és előállították. A tolvaj elismerte a lopásokat, de azt is elmondta, hogy mindkét kocsit nyitva találta, így elcsábult a könnyű zsákmányszerzés lehetősége miatt.

A jánoshalmi lakos kétrendbeli lopás vétség elkövetésével gyanúsítható. Jelenleg szabadlábon védekezhet, de a nyomozók vizsgálják, hogy az elmúlt időszakban más, hasonló jellegű bűncselekményt elkövethetett-e.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a lopások megelőzése érdekében az alábbiakat tanácsolja:

  • Távozáskor mindig zárják be az autót és húzzák fel az ablakokat! Még akkor is, ha csak pár percre hagyják el a kocsit.
  • Az utastérben, üléseken, kalaptartón és a műszerfalon ne hagyjanak értéket – hiszen a gépkocsi nem biztonságos tárolóeszköz! Minden esetben ellenőrizzék, hogy nem maradt-e látható helyen telefon, pénztárca vagy olyan tárgy, amely a tolvajok figyelmét felkeltheti!
  • Üres táskát sem célszerű az utastérben hagyni, hiszen elképzelhető, hogy a bűnelkövető csak távozás után veszi észre, hogy nem zsákmányolt semmit, de a gépkocsi feltörésével jelentős anyagi kárt okozhat.
  • Az indítókulcsot soha ne felejtsék az autóban; azt mindig vegyék magukhoz és tartsák biztonságos helyen! Akinek távirányítós kulcsa van, az időszakonként ellenőrizze, hogy a kulcs valóban ellátja még a feladatát.


Amennyiben mégis megtörténik a baj, kérjük, ne nyúljanak semmihez. Azonnal tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívó hívószámon!Forrás: Police.hu

 
 
   TEGNAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
NAV: törvénysértést követ el, aki az interneten rendel dohányterméket
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Mutatjuk, mikor rendezik meg a Föld óráját
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2023. 03. 24., 11:24
Egy bő hónapra lezárnak több belvárosi járdaszakaszt
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
Kamionokat dézsmáltak a sofőrök segítségével
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Itt a hétvége, jön a rossz idő
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK