2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2017. június 24.
2017. 06. 24., 08:00
A polgármester szabadságterve – Még három hetet ki kell bírnia!
Választott képviselőink útján annak rendje és módja szerint kiadtuk a szabadságát dr. Bálint József polgármesternek. Formálisan a képviselőtestület a munkáltatója, így a képviselőktől kellett elkéredzkednie. A szabadságolási terv előterjesztésének, elfogadásának és végrehajtásának mikéntjét törvény szabja meg.

A polgármester a vonatkozó – az előterjesztésben részletesen hivatkozott – törvényi rendelkezések szerint a veheti ki éves szabadságát.
Ettől a tervtől aztán csak rendkívüli esetekben, illetve tizenöt nappal korábban megtett írásos bejelentés alapján lehet módosítani.

A szabadságolási terv elfogadásáról a május 30-ai ülésén határozott a képviselő-testület.

Miért jöttünk elő ezzel épp most?
Két okból:

  • Egyrészt ennek alapján tudjuk kalkulálni, hogy mikor van lehetőség a legforróbb nyári testületi ülések megtartására, amelyeken a vállalkozókat sújtó építményadó-emelés, a lakosságot terhelő kommunális adó bevezetése, valamint a város 100%-os tulajdonában álló Menza Kft. jövőjének kérdése is napirendre kerülhet.
  • Másrészt Olvasóinknak akartunk ezzel egy apró örömet szerezni – hiszen milyen jól esik arra gondolni, hogy ebben a rekkenő kánikulában a polgármesternek is húznia kell az igát még három hétig, ráadásul neki öltönyben, nyakkendőben kell gürizni!

Az előbbivel kapcsolatban épp épp előkészületben van egy cikkünk. Az utóbbi nem komoly, lehet hogy csak a nagy meleg miatt van.

A hosszú nyári pihenés után egy rövidebb időre nyár végén és ősszel is szabira megy Bálint József, majd az év végén ismét valamivel hosszabb pihenőt tervez a polgármester.

Tehát, dr. Bálint József polgármester idei szabadságolási terve:

  • július 17-30. (15 munknap)
  • augusztus 21-25. (5 munkanap)
  • október 24-27. (4 munkanap)
  • december 18-31. (8 munkanap)

A sürgős kérdésekről tehát várhatóan július közepéig esetleg augusztus első három hetében, vagy már csak az őszi ülésezési időszakban lesz mód.

A munkával töltött fárasztó, és néha stresszes időszakok után Bálint József polgármesternek és Tisztelt Olvasóinknak jó nyaralást, kellemes, tartalmas pihenést, aki pedig most nem tud elmenni szabadságra, annak enyhülést kívánunk!

856
   TEGNAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Mégsem jogerős?! Feltehetően téves adat szerepel a valasztas.hu oldalon
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Jogerős: dr. Bagó Zoltán Kalocsa polgármestere
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Rács mögött a bűnszervezet irányítója
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
NAV: Az éttermi szoftver nem hazudik
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ilyen könnyű elrabolni egy gyereket!
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK