2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2020. szeptember 15.
2020. 09. 15., 13:17
A tavaszinak tízszerese a koronavírus-fertőzöttek száma megyénkben
Április végéig 23 igazolt koronavírus-fertőzöttet találtak Bács-Kiskun megyében. Éppen akkor lépte át a budapesti igazolt esetek száma az ezres határt. Az óta a főváros kiemelkedő átfertőzöttsége tekintetében nem változott a helyzet – holnapra az ottani igazolt fertőzöttek száma már 6000 fölé fog ugrani, jelenleg 5.992 –, ám a vidéki számok drasztikus változást mutatnak.

A koronavírus-járvány állapotáról április 20-án közölt cikkünkben összefoglaltuk a hazai helyzetet – akkor még viszonylag magnyugtatóan alacsony számokat közölhettünk hazánk megyéit illetően, Bács-Kiskun megyében akkor 23-at mutatott a számláló. Ez alaposan megváltozott az utóbbi időszakban, ami a készültség és óvatosság fokozására int.

Bár az ezres lélektani határt a fővároson kívül továbbra is csak Pest megye lépte át, a vidéki megyék átfertőzöttségi sorrendje pedig nagyjából a tavasszal látottak szerint alakul most is – a fertőzöttebbek közé az észak-keleti és északi megyék mellett Csongrád-Csanád, Zala és Veszprém megye tartozik, a legkevésbé fertőzött Békés megye, ahol egyedüliként még most is száz alatt van az igazolt esetszám.
Azt azonban látni kell, hogy

A SZÁMOK MINDENÜTT ROHAMOSAN NÖVEKEDNEK, IMMÁR ORSZÁGSZERTE.

A 14 tavaszi fertőzöttel a mintamegyék közé tartozó Tolna megyében mára 155 fertőzöttet találtak, míg

BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN MOSTANÁIG 254 FERTŐZÖTT VÁLT ISMERTTÉ.

Ez azt jelenti, hogy megyénkben mintegy hét leforgása alatt hozzávetőleg megkétszereződött a fertőzöttek száma, ami a második hullámnak számottevő erejét jelzi előre e vidékre is.
Indokolt tehát az óvatosság, hiszen az, hogy mennyire hatalmasodik el a járvány már javában tomboló második hulláma országosan és a mi vidékünkön, az az lakosság, azon belül az itt élők fegyelmezettségén is múlik.
Ezért

  • Tartsuk be közösségi érintkezésre kialakított szabályokat és ajánlásokat!
  • Ahol szükséges, hordjunk arcmaszkot, és helyesen használjuk azt, eltakarva az orrot és a szájat is.
  • Az érintésnek kitett, gyakran megfogott felületeket rendszeresen fertőtlenítsük!
  • Fokozottan ügyeljünk a személyi higiénére, gyakori kéz- és arcmosásra!
  • Amennyiben a betegség tünetit észleljük magunkon, ne menjünk semmilyen közösségbe, tüneteket mutató gyermekünket ne engedjük óvodába, iskolába!
  • Aki teheti ne hagyja el lakótelepülését, amennyiben lehetséges, ne menjünk magas fertőzöttségű területekre, az ilyen utazásokat, ha mód van rá, halasszuk el!

Forrás: koronavrus.gov.hu

1099

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei