2017. 10. 20. péntek
Vendel
: 308 Ft   : 261 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 352 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2017. október 10.
2017. 10. 10., 21:59
Az Asztrik-év keretében szeptember 27-én Kalocsára látogattak a Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) munkatársai, ahol megemlékeztek a Szent Koronát Magyarország földjére hozó főpásztorról, Asztrik érsekről.

A program a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban szentmisével kezdődött, amelyet Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be.

A főpásztor szentbeszédében így fogalmazott:

Nem elég tájékoztatni az embereket! Lelkiséggel kell megtölteni a szavainkat… Az evangéliumot újra fel kell fedezni, és a népet annak szellemében tanítani. Az iskolákban annak idején a hét szabad művészet alapjait oktatták, és a nevelésben ott volt a lelkiség. Asztrik, ez a nagy műveltségű és evangéliumi lelkülettel eltelt ember ezzel a szellemiséggel érkezett Magyarországra. A Katolikus Pedagógiai Intézet és minden katolikus iskola feladata napjainkban az, hogy akiket ránk bíztak, azokat segítsük emberségben, tudásban, tudományban és művészetben, s ugyanakkor neveljük őket arra, hogy keresztény emberek legyenek!

A program a szentmise után a székesegyház és az érseki palota megtekintésével folytatódott. Asztrik érsek sírjánál közös énekkel rótták le tiszteletüket a KaPI munkatársai, majd az érseki könyvtár látogatása következett.

Délután a kiskunmajsai Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda, majd a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium intézményeibe látogattak a vendégek. A gyerekek kedves műsorral várták, a felnőttek pedig szeretetteljes fogadtatásban részesítették az érkezőket, akik köszönetüket fejezték ki a katolikus köznevelésben végezett munkájukért.

Forrás: Grolyóné Szabó Éva, KaPI

Fotó: Fülöp Ernő; Nagy Olivér

Magyar Kurír

 

   TEGNAPI GYORS
2017. 10. 19., 20:23
Horgászszerelésbe gabalyodott hattyút mentettek a Kalocsa Gerilla Kertészek a Vajas kalocsai szakaszán. Horgászurak! A felszerelésükre, kérjük, vigyázzanak! Még >>>
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2017. 10. 18., 21:03
Kati László, dr. Angeli Gabriella és Balogh Imre lemondtak tiszteletdíjukról. Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Háború Művészete magazin

A napokban egy érdekes fotó látott napvilágot, melyen a Jordánia részére készült első, új Mi-26T2 típusú nehéz szállítóhelikopter látható.

SZÓLJON HOZZÁ

 kisbéta
 2017-10-19 10:38:16
 3 Milyen játszóterek ? Azonkívül, hogy fodrászhoz jár , nem nagyon csinál semmit . A körzetében lakom, de nem nagyon hívott össze lakosság...

Botka László miniszterelnök-jelölt hétvégi lemondása után Angeli Gabriella is visszaadta az MSZP felkérését a jövő évi választásokon országgyűlési képviselőjelöltként történő megmérettetésre – erről szóló sajtónyilatkozatát ma délután küldte meg portálunknak.

 MrSmith
 2017-10-10 11:24:18
 5 Botka fabotkat sem ert es el is tunt,

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2017. október 17-én 2 darab F-22 Raptor és egy KC-135 Stratotanker landolt a lengyelországi Powidz légibázison. A Raptorok kiszolgálásra egy 10 fős műszaki csapat is érkezett.
Negatív következményekkel jár a pilóták motivációját tekintve a bolgár parlament illetékes bizottságának azon döntése, mely szerint újra kell tárgyalni a vadászgéptendert.
A Lufthansa Csoport légitársaságai mintegy 12,7 millió utast szállítottak 2017 szeptemberében, 17,8%-kal többet, mint az előző év hasonló időszakában. A rendelkezésre álló utaskilométerek száma 11%-kal haladta meg az előző évit, miközben az árbevétel 12,9%-kal nőtt.
Az Iraki Légierő pilótáinak harmadik csoportja is végzett az L-159-es elméleti átképzéssel a Prága melletti Aero Vodochody üzemben. Az átképzés most a műszaki szakemberek és az oktató pilóták felkészítésével folytatódik.