2022. 10. 02.
Petra
: 421 Ft   : 429 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2019. január 23.
2019. 01. 23., 15:36
Az állami tűzifa-támogatás már az ünnepek előtt megérkezett, de azóta sem jutott el a rászorulókhoz
A volt polgármester szerint már tavaly novemberben megszületett a kormánydöntés, és karácsony előtt meg is érkezett az a több mint 4 millió forint, amiből ki kell fizetni a rászorulók által igényelt tűzifát, de a kalocsai önkormányzat eddig nem tett semmit annak érdekében, hogy ez a támogatás eljusson a jogosultakhoz.

Török Ferenc volt polgármester cáfolja dr. Bálint József szavait, a jelenlegi városvezető ugyanis nem kevesebbet állított a napokban a közösségi oldalán egy érdeklődő kérdésére, mint hogy még nem született kormánydöntés a 12.000 forintos kormányzati támogatásból adható rezsicsökkentésről.

Innentől szó szerint idézzük Török Ferencet:

TISZTÁZZUK A TŰZIFA ÜGYET

"DON QUIJOTE: Sancho, Sancho, hát hiába okítottalak, hogy az igaz embert a meggyőződésétől eltántorítani sem fenyegetéssel, sem fenyítéssel nem lehet? 

SANCHO PANZA: Hej, édes gazdám, ezek csak szép szavak. De hisz’ azt is mondják, hogy aki másnak vermet ás, maga esik bele. Meg azt is, hogy a sánta kutyát és a hazug embert könnyű utolérni. Csakhogy így van-e valójában? Bizony nincs így, drága uram. 

DON QUIJOTE: Valóban nincs így, de így kellene, hogy legyen."

Tisztelt Polgármester úr!
Bár legszívesebben a megszólítást elhagynám, mert a tiszteletet ki kell érdemelni, de el is lehet veszíteni, mint ahogy ehhez Ön nagyon közel áll nálam és sok kalocsai polgárnál. Ön a Facebook oldalán azt híreszteli, hogy megkezdték (mint azt hosszú-hosszú évek óta tesszük) a szociális tűzifa kiosztását százháztartásba.
Ez igaz.

De amikor a 12.000 forintos – kormányzati támogatásból adható – rezsicsökkentést kéri számon a hozzászóló, Ön azt válaszolja, hogy „A kormány még nem döntött arról, hogy hogyan kerüljön kiosztásra. Készpénzben, természetben, fában, szénben, stb. Határidőként a kormány 2019. december 31-ét határozta meg, de a döntés után az önkormányzat azonnal kiosztja!”
Ez nem igaz!

Hiszen mindketten tudjuk, hogy már tavaly novemberben megszületett a 1602/2018 (XI.27) számú kormányhatározat, mely szerint Kalocsának 337 igénylőre összesen 4.044.000,- forint támogatást ítéltek meg, és a támogatási szerződés aláírása után 15 nappal ez a pénz az önkormányzat számlájára lett utalva. Azzal a feltétellel, hogy az önkormányzat szerződést köt a tüzelőanyag kereskedőjével, akinek 2019. december 15-ig biztosítania kell annak átvételi lehetőségét, és az önkormányzat a ténylegesen átvett tüzelőanyagok ellenértékét 2019. december 31-ig kifizeti. Ami nem azt jelenti, hogy csak 2019 végén lehet ezt a rezsicsökkentési támogatást az igénylőknek kiadni.
Ez igaz!

Vagyis már tavaly novemberben megszületett a döntés, és karácsony előtt meg is érkezett ez a több mint 4 millió forint, amiből ki kell fizetni a rászorulók által igényelt tűzifát, csak az önkormányzat eddig nem tett semmit annak érdekében, hogy ez a támogatás eljusson a jogosultakhoz.
Ez igaz!

Pedig decemberben volt két testületi ülésünk is, ahol lehetett volna foglalkozni ezzel a témával, ha Ön ezt fontosnak tartotta volna, de az általunk az ügyben a jogosultak érdekében feltett kérdésre adott válaszáról: „A kormány még nem döntött ", most kiderült...
Ez nem igaz!

Erre tessék, most érkezik egy meghívó a Gazdaságfejlesztési és Munkahely-teremtési Bizottság ülésére, amelyen éppen a fent említett 12.000 forintos kormányzati támogatásról szóló önkormányzati feladatok végrehajtása lenne a téma. Ami azt jelenti, hogy csak most kezdünk dolgozni azon, hogy az arra jogosultak megkapják a kormány által juttatott rezsicsökkentést!
Ez igaz!

Jogosan vetődnek fel a kérdések:

Miért kell azt hazudni, hogy a kormány még nem döntött? Miért nem mondjuk meg, hogy a pénz már megérkezett? Lehet, hogy másra kellett?

Miért kell azt hazudni, hogy a döntés után az önkormányzat azonnal kiosztja, amikor csak most, majd két hónappal a döntés után foglalkozunk az üggyel? Miért nem lehetett már a pénz megérkezése előtt szerződést kötni egy tüzelőanyag kereskedővel, hogy a pénz megérkezését követően azonnal meg lehessen kezdeni annak kiszállítását?
Jelzem, más önkormányzat ezt megtette, és már ki is szállították a jogosultaknak a tüzelőanyagot!!!

Miért van az, hogy minden lehetséges fórumon a segítőkészségéről, a rászorulók iránti együttérzéséről beszél, de amikor tenni is tudna értük, hogy az igényelt nekik járó rezsicsökkentő támogatást mielőbb, még most a hideg időkben megkapják, a jó meleg irodájában nem jutnak eszébe!

Polgármester Úr!

Ön többször hangsúlyozza, hogy kampányban lehet hazudni! Na de egy egész ciklusban csak kampányolni? Persze most már valóban újra kampány van, és mint azt Öntől tudjuk, abban szabad hazudni!

Ön szerint: Ez igaz!

Szerintem: Nem igaz!

735
   MAI GYORS
2022. 10. 02., 09:27
Rejtekhelyen csempészett embereket, de így is lebukott az olasz férfi
Az intézkedés során 10 fő külföldit talált a rendőr a gépkocsi fülkéjében kialakított rejtekhelyen. Még >>>
2022. 10. 02., 08:39
   TEGNAPI GYORS
2022. 10. 01., 10:41
Újabb uszodák és medencék zárnak be Magyarországon
A rezsiválság miatti intézkedéscsomag keretében egyre több uszodát zárnak be országszerte. Még >>>
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2022. 09. 30., 18:19
Visszatér némi napsütés szombaton
Az észak, északkelet felé távozó felhő- és csapadékzóna mögött az ország nagyobb részén átmenetileg szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, kisüt a nap, és a délután nagyobb részében már csak kevés helyen lehet záporeső, északkeleten, keleten zivatar. Még >>>
2022. 09. 30., 16:15
Borzalmas kutyatámadás történt Tázláron
Az asszony sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az egyik kézfejét amputálni is kellett. Még >>>
2022. 09. 30., 09:40
Útzár Kecel közelében – Hídpillérnek hajtott egy autó
Két embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a roncsok közül. Még >>>
2022. 09. 30., 08:39
Tragédia az autópályán - Három tűzoltót gázolt el egy magyar kamionos
Szolgálatteljesítés közben gázolt el három tűzoltót egy 21 éves magyar kamionsofőr Krakkó közelében. Egyikük nem élte túl balesetet. A fiatal sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, ezt követően következett be a tragédia. Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK