2017. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 310 Ft   : 258 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 351 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2017. április 19.
2017. 04. 19., 09:10
Na jó, arról tényleg szólt a meteorológiai szolgálat, hogy rossz idő jön, de arról miért nem szólt senki, hogy ma csak havas posztok lesznek a fészbukon?! Népi költészetünk legjavából válogattunk ma reggel. Vigyázat! A délutáni műszak még fel sem kelt!

Jó, meg kell hagyni, a látványtól egy pillanatra nekem is leesett az állam, amikor Einsteinhez hasonlatos fizurával ma reggel ajtót nyitottam a kutyának. Ha ezt csukott szemmel tettem volna, akkor is gyorsan kiderül, hogy alulról és felülről is minden hideg, mert a kutyát se érdekelte a reggeli séta, pedig ilyenkor - kellő átlaghőmérséklet esetén - tesz egy nagyobb kört az udvarban.

 

Szóval a szájtátó csodálkozás a mi utcánkban sem maradt el, de ennél sokkal csodálatosabb, hogy jelen pillanatban legalább öt percig kell tekerni az egér rollját ahhoz a fészbukon, hogy a havas képek és posztok között egy olyan bejegyzést találjunk a közösségi oldalon, ami nem az időjárásról szól.

 

Hogy nektek ma ne kelljen a fészbukon vacakolni, időt pazarolni, összeszedtük a havas posztok javát. 


Személyes kedvencünk ez lett: Az április elvesztette tavasz-jellegét.

De ezek is megérték a rájuk fordított 0,11 másodpercet, még akkor is, ha javarészt minősíthetetlen képekkel kerültek fel a hálóra, és szinte csak a szövegből derül ki, hogy egy havas fotót látunk:

 

 • Áprilisi tréfa - írja egy a hó alatti autójára vadászó férfi.

 • A mára tervezett fűnyírás elhalasztva - ma seprűre vagy hólapátra cserélik a nyugdíjasok is a fűnyírót.

 • Egy kis késéssel megérkezett a karácsonyra rendelt hó - írja a virágzó orgonabokrokat fotózó volt kolléga, aki láthatóan jobban örült volna a fehér karácsonynak, mint a fehér húsvétnak.
 • Szeszélyes évszakok - a valamikori Antal Imre nevével fémjelzett szórakoztató műsor neve remek leírása az aktuális történéseknek.

 • Romatika! - egy hetényegyházi fotográfus így látja.

 • Kezdődik a téli szezon - a vendéglátóssá avanzsált ismerős a síléceket keresgéli.

 • Ha tippelhetek, idén nem lesz túl olcsó a zöldség - pesti grafikus kolléga realista, kép nélküli asszociációs posztja. Mindenki tudja, hogy ő is látja a havat!

 • Egy átlagos „ragyogó” tavaszi nap - a négygyermekes anyuka 3, 6,  9 és 11 éves kicsinyének igyekszik elmagyarázni az évszakok lényegét. Sikerülhet?

 • A ma (szerda) délutáni görkorcsolya edzés helyett síelni fogunk? - kérdezi egy hokiedző.

  A közéleti vénával megáldottak így adják ma elő:
 • Ezért ki a felelős?
  A) Orbán
  B) Kassai Viktor

 • Állítsuk meg a havat! - az országot befedő Állítsuk meg Brüsszelt! plakátrengetegre válaszul egy már-már kétkutyás mémmegoldás.

 • Üljön át egy másik járműbe! - utal egy nem túl régi március tizenötödikére és a belügyi SMS-ekre egy férfi, akinek nagyobb gyümölcsöse van, és a posztolás után, a mai híreket olvasva, miszerint másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat, és még fagy is jöhet, nyilván nem röhögte hóangyalkázósra magát.

Posztunk a nap folyamán folyamatosan frissül! Estefelé is nézzetek vissza!

785
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2017. 09. 22., 22:00
Kirándulást ne tervezz délutánra, vagy vigyél magaddal esernyőt is! Viszont szerencsére a piacra mehetsz reggel, még eső előtt. Még >>>
2017. 09. 22., 14:02
Még a múlt hétvégi viharban szakadt le ennek a fának az ága. Valószínűleg azért nem takarították el, mert alig lehet észrevenni. Még >>>
   2017. szeptember 21.
2017. 09. 21., 20:54
2019-re négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza. Még >>>
2017. 09. 21., 18:00
A 40 éves kecskeméti nő 2017. szeptember 16-án ismeretlen helyre távozott lakásából. Azóta életjelet nem adott magáról, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Ha látta, hívja a rendőrséget! Még >>>
2017. 09. 21., 13:39
Egy országos programsorozathoz, az Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozva Nyitott Templomok Napját tartott a Kalocsai Református Egyházközség szeptember 16- án, szombaton Hunyadi utcai templomukban. Még >>>
   2017. szeptember 20.
2017. 09. 20., 09:01
Szabó Gyula is fényképezőgépet ragadott és megörökítette nekünk a kalocsai Dunát alkonyat idején. Köszönjük! Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Háború Művészete magazin

Mintegy száz modern busszal gazdagodik 2019-re a Magyar Honvédség – közölte dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a HM CURRUS Zrt. és az IKARUS Járműtechnikai Kft. együttműködésével elkészült, CURRUS ARIES-VOLVO, Euro VI-os motorral szerelt csapatszállító busz prototípusának bemutatóján, szeptember 21-én, csütörtökön Székesfehérváron.

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-09-18 21:21:12
 3 Nyugdíjas szavazóknak múmia jelőlt. Jó választás, gratula!

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

 MrSmith
 2017-09-08 11:01:24
 5 "Most egy proli kerékpárútra lehet kiteríteni majd a törülközőket? A kisgyerekek veszélyben lesznek a száguldó kerékpárosoktól? " Alaira...

Az elnyert forrásból megújul a már meglévő, de nagyon elhasználódott, töredezett kerékpárút a település és az üdülőterület közt, és egy teljesen új kerékpárutat is kiépítenének, amely a korábban rebesgetett tervektől eltérően a tavat nem kerüli meg. Az első utcától haladna a kilencedik utcáig, végig a parton, majd tovább az erdőbe egy vargabetű erejéig. Sok fát ki akarnak vágni. Állítólag az üdülőtulajdonosok kérték.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A brit védelmi miniszter, Michael Fellon a napokban arról számolt be, hogy kollégájával, Khalid bin Mohammad Al-Attaiyah katari védelmi miniszterrel, szándéknyilatkozatot írtak alá 24 darab Eurofighter Typhoon eladásáról.
Az idén hetedik alkalommal rendezték meg az ostravai NATO napok egyik kiemelkedő eseményét, a Mi-17-es nemzetközi szimulátor versenyt.
A napokban, 2017. szeptember 14-én megérkezett Izraelbe a soron következő 2 F-35A Lighting II (Adir) típusú ötödik generációs vadászrepülőgép a Nevatim légibázisra.
A Brazil Légierő tervek szerint 2017 októberében-novemberében veheti majd át az utolsó 2, az Embraer Defense and Security által modernizált F-5FM Tiger II típusú vadászrepülőgépeit – írja a Jane’s Defence Weekly.