2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2023. március 18.
2023. 03. 18., 11:12
Clare Daly: „Rosszul vagyok tőletek!” – Kemény szavak az EP-ben
Itt egy remek videó azoknak, akik szerint Magyarország – Ferenc pápával együtt – magára maradt a béke pártján! Az Európai Parlamentben elhangzott beszéd üzenete: aki a párnázott képviselői székben ülve támogatja a fegyverszállításokat Ukrajnába, az az ukrán nép ellensége, a háborús pusztítás barátja, és osztozik a felelősségben több százezer ember haláláért. Clare Daly ír EP képviselő durván szembesíti a háborús hisztériakeltő, a fegyverszállításokat támogató politikustársait az általuk képviselt álláspont embertelenségével.

Senki ne akadjon fönn azon, hogy a videót az Orosz Hírek jelentette meg a közösségi médiában! Ez nem csökkenti a hitelét – tessék szájról olvasni, és ellenőrizni a feliratozás fordításának pontosságát! Aztán meg lehet próbálni rajta fogást keresni!

Sokkal inkább elgondolkodtató, hogy Nyugat-Európa ámulattal csodált országaiban,

A SAJTÓSZABADSÁG ÁLLÍTÓLAGOS FELLEGVÁRAIBAN, VAJON MIÉRT NEM JUTNAK EL AZ ILYEN HANGOK A VELÜK ESETLEG EGYETÉRTŐ POLGÁROKHOZ?!

Miért kell a demokrácia őshazájában az EU-ról az EU-ban az Orosz Hírekből tájékozódni az uniós polgároknak?!

VAGY TALÁN ÉPP AZÉRT, HOGY NEHOGY EGYETÉRTSENEK VELE AZ EMBEREK?

Áh, ilyen egy igazi demokráciában biztosan nincs!...
És tényleg:

EGY IGAZI DEMOKRÁCIÁBAN NINCS ILYEN!

Mindössze másfél perc.
Megéri meghallgatni az ír baloldali képviselő asszony indulatos szavait, aki korábbi pártját, a szocialista pártot annak vezetője napvilágra került korrupciós ügyei miatti tiltakozásaképpen hagyta el.
Remélem, ezt senki nem rója föl neki!

A videón bemutatott Európa parlamenti hozzászólás leiratát lásd a videó alatt!


Clare Daly:
„Hallgatva a szurkolást itt bent, biztonságban, több ezer kilométerre a frontvonaltól, azt hiszem, hasznos gyakorlat lenne számunkra, hogy emlékeztessük magunkat, amit az egyszerű ukránok tapasztalnak.
Az Economist beszámolója szerint az egész országban kényszerített sorozás van, a tapasztalat és kiképzés nélkül mozgósítottakat a frontra küldik, amit egy brit miniszter az első világháború veszteségeihez hasonlított. A veszteségek számai titkosítottak, de tudjuk, hogy a becslések szerint körülbelül 120.000-en vannak. A zászlóaljparancsnokok a Washington Postnak az mondják, hogy az újoncok tömegesen menekülnek a pozíciókból. Politikai jelentések szerint tömegesen számolnak le a dezertőrökkel.
Ezek emberi lények, és az empátia szégyenteljes hiánya [látható] a hétköznapi emberekkel szemben itt, ebben a háborús retorikában.

Itt a vita arról szól, hogy a háború fenntartásához szükséges fegyvereket tovább kell szállítani, hogy tovább folyhasson a háború.
Ukrajna egy generációnyi férfit éget el. Fiak, férjek, testvérek, akiket sohasem lehet pótolni! Ez nem mehet így a végtelenségig! Ti pedig, beteges háborús tábornokok, akik itt ültök, és ezeket az embereket a halálba akarjátok küldeni, rosszul vagyok tőletek! Békére van szükségünk, párbeszédre van szükségünk, bármilyen kellemetlen is legyen az!”

475
   MAI GYORS
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején, visszatérnek az éjszakai fagyok
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
Halálos közúti közlekedési baleset történt Páhi térségében
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
   TEGNAPI GYORS
2023. 03. 26., 16:15
Már lehet jelentkezni a nyári balatoni Erzsébet-táborokba
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>
2023. 03. 26., 15:01
Duális képzési konferenciát rendezett az iparkamara
A konferencián hosszútávú stratégiai keretmegállapodású keretek között együttműködési megállapodást kötöttek. Még >>>
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
NAV: törvénysértést követ el, aki az interneten rendel dohányterméket
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Mutatjuk, mikor rendezik meg a Föld óráját
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK