2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2021. november 25.
2021. 11. 25., 08:44
Dunapatajon tanácskozik a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés pénteken
A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés a dunapataji Kodály Zoltán Művelődési Központban ülésezik november 26-án, pénteken. A Megyei Közgyűlést hagyományosan más-más megyei településen szervezik, ezúttal a fejlődésben szép eredményeket felmutató Dunapataj ad otthont a tanácskozásnak, amelyen Dusnoki Csaba polgármester bemutatja a települést, a látnivalókat, fejlesztéseket és a helyi termékeket, amelyeket meg is kóstolhatnak a vendégek.

A közgyűlés ezen az ülésen tárgyalja a 2022-éves költségvetést, melyek a megyei önkormányzat működési kereteit határozzák meg.

Azon új pályázatok beadásáról is dönt a testület, amelyek meghatározóak lesznek megye elkövetkező éveiben.

A "Megyei identitás erősítése" pályázat a megyei identitáspályázatok sorába illeszkedve, azt folytatva tervezi az önkormányzat, amelyben markáns elemként szerepel a Petőfi Emlékév.

Konzorciumban pályázik az önkormányzat a kormányhivatallal a „Megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések” keretében, hogy az előző pályázati ciklus foglalkoztatási paktumának folytatásaként a 2021-27-es időszakban is biztosítva legyen a forrás a munkahelyteremtéshez, munkahelyek megtartásához, képzéshez, helyi gazdaságfejlesztéshez.

A közgyűlésen időről -időre beszámolnak a megye szervezetei, amelyek közül most a Magyar Közút Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a hitéleti munkájáról a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye.

A közgyűlés záró programja a már hagyományosnak mondható, őshonos „megye fájának" elültetése, melyet minden évben a Barna és Fiai Faiskola biztosít, Dunapataj egy kőrisfával gazdagodik.

A megyei önkormányzat ülése a sajtó számára nyilvános, kivéve a zárt üléseket.

431

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei