2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2022. január 26.
2022. 01. 26., 14:54
Egy gólya csinál-e tavaszt? – Megérkezett az első gólya Vörsre
Régi családi hagyomány folytatója és továbbfejlesztőjeként szokatlanul korai időben, január 24-én, hétfőn hajnalban megérkezett Magyarországra az első idei gólya – adta hírül a Sonline.hu.

A Somogy megyei hírportál hétfői cikke szerint Kele, az ország első gólyája hétfőn hajnalban érkezett meg az Európa legnagyobb beltéri betlehemével is hírnevet szerzett Vörsre, ahová korábban már Charlie is rendszeresen az első gólyaként érkezett meg több mint egy évtizeden át. Amint írják, Kele továbbviszi a hagyományt, amelyet társa, Charlie kezdett. Ő korábban 14 évig köszöntötte elsőként a tavaszt 2011-ig, ezzel a falu jelképévé vált.

Charlie egyik utóda Kele, aki 2020-tól vette át a családi hagyományt, és veszi birtokba az óta is a családi fészket a tavasz első hírnökeként.

A gólyát, ahogy az ABC-t is, ahol a fészek található Fekete István emlékére nevezték el. Ugyanis a helyiek által „berki emberként” emlegetett író közvetlenül a fészek mellett álló vörsi templomba járt az úrnapi misére.

Ez az a templom, amely helyet ad Európa legnagyobb beltéri, templomban található betlehemének – olvasható a település közleményében.
A híres betlehem a legutóbbi karácsonyi ünnepek idején is több tízezer látogatót vonzott a településre.


Nagy nap a mai nekünk, a gólya jelképe sokat jelent számunkra. A tavalyi évben készítettük el hétrészes gólyaútvonalunkat, amelynek keretében az ide látogatók meg tudják tekinteni a nevezetességeinket. Általában február elején szokott érkezni, meglepődtünk mi is, milyen korán jött Kele. Gondoskodni fogunk róla, hogy minden a legnagyobb rendben legyen”
– idézi a médium Farkas Dezsőt, Vörs alpolgármesterét, majd azt is megemlíti, hogy a tavalyi évben átadták Gulyás József emlékművét is, aki Magyarország első nemzetvédelmi őreként szerzett hírnevet magának mint a Kis-Balaton kócsagállományának megmentetője.Képek forrása: Sonline,hu

267
   MAI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
Vakcina helyett sóoldatot adhatott be pácienseinek egy jánoshalmi doktornő
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
   TEGNAPI GYORS
2022. 05. 22., 19:07
Változékony idő várható a jövő héten
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Hamarosan elérheti eléri Magyarországot is a majomhimlő
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2022. 05. 21., 11:34
Kábítószer kereskedőket ítéltek el Kiskőrösön
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés