2022. 07. 07. csütörtök
Appolónia
: 410 Ft   : 400 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2022. június 22.
2022. 06. 22., 10:00
Európai Vagyonvédelmi Nap Kiskunhalason
Az Európai Bűnmegelőzési Hálózat június 15-én immár negyedik éve szervezte meg – a nyári szünetre való készülődést kihasználva – az Európai Vagyonvédelmi Napot. A tagállamokon átívelő kezdeményezés célja, hogy az iskolai évzárók után, de még a nyaralások megkezdése előtt felhívja a figyelmet az otthonbiztonsággal kapcsolatos módszerekre, eszközökre, praktikákra. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakelőadói a kiskunhalasi vasútállomáson fogadták a diákokat és az utazó felnőtteket egy kötetlen beszélgetésre a „Házhoz megyünk! Biztonságban Magyarországon!” program keretében, így kapcsolódva a vagyonvédelmi naphoz.

A szakemberek az információs ponton tájékoztatást adtak vagyonvédelem, az internet veszélyei, nyár veszélyei és áldozatvédelem témában. Az interaktív beszélgetés során olyan ajánlásokat is kaptak a hallgatók, amelyek figyelembevételével elkerülhetik azt, hogy sérelmükre bűncselekményt kövessenek el. A jelenlévők információkat kaptak arról, hogy abban az esetben, ha mégis bűncselekmény áldozatává válnak, hogyan értesítsék a rendőrséget, illetve mi a módja a 112-es általános segélyhívó használatának.

A prevenciós előadók a témával kapcsolatban az alábbi ajánlásokat adták:

  • Idegent soha ne engedjen be a lakásba anélkül, hogy jövetele céljáról, személyazonossága valódiságáról ne győződne meg!
  • Jól fontolja meg, hogy milyen értéktárgyat visz magával és azokat hol tartja! Egy hivalkodóan viselt ékszer, mobiltelefon, egyéb értéktárgyak könnyen felkeltheti mások érdeklődését!
  • Ne higgyen a nyereményekkel kecsegtető személyek ajánlatainak!
  • A lakás bejárati ajtajára – saját maga és értékei védelme érdekében – szereltessen biztonsági láncot!
  • A közüzemek (vízművek, áramszolgáltató, egyéb szolgáltatók) az alkalmazottaik érkezése előtt értesítik a fogyasztókat, és fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, formaruhát viselnek. Ha kétségei vannak, hogy valóban az adott szolgáltató alkalmazottai érkeztek-e Önhöz, beengedésüket megelőzően hívja fel telefonon a cég ügyfélszolgálatát!
  • Idegenekkel szemben – a kért segítség teljesítését megelőzően – legyenek óvatosak, fontolják meg az esetleges segítségnyújtás módját!
  • A nyári szünidőben sok gyermek tartózkodik egyedül, felügyelet nélkül az otthonában. Fontos, hogy csak ismerőst engedjenek be a lakásba, baj esetén haladéktalanul hívják a szüleiket vagy a 112-es segélyhívó számot!
  • Figyeljenek az internethasználat során adataik megadásának veszélyeire, tudjanak a visszaélés elkerülésének lehetőségeiről!
  • A nyári szünidő alatt a fiatalok csak azokra a helyekre menjenek játszani, barátokkal szórakozni, ahová a szülők elengedték őket! Tanácsos megbeszélni, hogy a gyermek milyen időpontra érjen haza, ha mégis közbe jönne valami, mindenképpen értesítse erről szüleit a felesleges aggodalom elkerülése érdekében!
Forrás: hiros.hu

   TEGNAPI GYORS
2022. 07. 06., 11:04
Kinevezték a kecskeméti kórház új vezetőjét
2022. július 5-én Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató adta át a megbízást dr. Gondos Miklósnak a kecskeméti kórházban. Még >>>
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2022. 07. 05., 18:03
Véget ér a hőség szerdán
A Dunától keletre fordulhat elő elvétve zápor, zivatar. Még >>>
2022. 07. 05., 15:04
Mentővel vitték el a Parlamentből Hoppál Pétert
A politikus a kórházba kerülés után vakbél műtéten esett át. Még >>>
2022. 07. 05., 14:54
Ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkálatokra kell számítani
2022. július 07-től 18-ig a víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomás csökkenéssel kell számolni Kalocsán és valamennyi környező településen. Még >>>
2022. 07. 05., 10:15
A horvát kormány meghosszabbította az üzemanyagár-stopot
A horvát kormány célja, hogy biztosítsa az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát, továbbá a bevételeket a turisztikai szezonban. Még >>>
   2022. július 04.
2022. 07. 04., 15:22
Durvul a helyzet a határon: Halálos áldozata is van a migránsok fegyveres összecsapásának
Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk- fogalmazott Kocsis Máté Még >>>
2022. 07. 04., 15:02
2022. 07. 04., 12:30
Szerdán szúnyoggyérítés lesz Kalocsán
Földi szúnyoggyérítést tartanak július 6-án (szerdán) a napnyugta utáni órákban városszerte. Még >>>
2022. 07. 04., 10:00
Júliusban érkezik a pluszpénz a nyugdíjasokhoz
A nyugdíjasok júliusban már a 3,9 százalékkal emelt összegben kapják a havi ellátásukat, és ezzel egy időben megkapják a január-júniusi, tehát 6 havi nyugdíjuk, illetve a 13. havi nyugdíjuk 3,9 százalékos különbözetét is, vagyis a címzettek összesen nyolc havi nyugdíj után kapják meg a növelést. Még >>>
2022. 07. 04., 09:36
Sült cukkini ropogós, parmezános bundában: könnyű, nyári főétel vagy köret lehet
Nagyon finom lesz a cukkini, ha ropogós, parmezános bundában sütöd ki. Még >>>
2022. 07. 04., 09:23
A 3. legmelegebb júniusunk volt a XX. század eleje óta
Tiszántúl déli felén fordultak elő a magasabb értékek. Itt sok helyen az idei volt a legmelegebb és legszárazabb június a mérések rendszeres kezdete óta. Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK