2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 378 Ft   : 345 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2023. szeptember 20.
2023. 09. 20., 07:59
Ezt jelenti, ha pénzérmét látsz egy sírkövön
Mit jelent pontosan, ha érmék vannak a sírkövön?

Először a jászberényi szovjet katonai temetőben lettem figyelmes a kövekre helyezett pénzérmékre, mely gesztus bár főként az Egyesült Államokban hagyomány, itthon is egyre több helyen láthatjuk a sírkertekben, háborús emlékhelyeken. Az eltemetett személy a katonaságban szolgált és a családtagok az iránta való büszkeségüket szeretnék kifejezni a hátrahagyott érmékkel. 

A rejtett megkülönböztetésnek hála bárki, aki ugyancsak szolgálatot teljesített – de természetesen civilként is adott a lehetőség – felismerheti bajtársa sírboltját, és szabadon hagyhat érmét a kövön. Amikor az elhunyt szerettei a temetőbe látogatnak, az ott hagyott pénzérmék mesélnek és adnak hírt számukra a katonatársak néma támogatásáról, mely rengeteg erőt adhat a családtagoknak. Ha mi is szeretnénk részvétet nyilvánítani, fontos megjegyezni a sírkőre helyezett érme típusát is, ugyanis a különböző érmék eltérő jelentéssel bírnak.

Amennyiben például ezüst színű pénzt helyezünk el, az a tisztelet, az elismerés és az elhivatottság jele, a réz hagyományosan a hűség, a bronz a kitartás, míg az arany a példaértékű hősiesség és vezetői képességek elismerésének a szimbóluma. Ennek a tudásnak a birtokában már tudni fogjuk, mire gondoljunk, amikor meglátjuk a felsorakozott érméket a nyughelyeken, de ami még fontosabb, a megfelelő üzenetet hordozó szimbólummal nyilváníthatjuk ki részvétünket a gyászolóknak. 
Forrás: noklapja.hu

485
   TEGNAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
Rendelőintézet felújítással, eszközbeszerzéssel javult az ellátás a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2023. 11. 28., 15:15
Hidvéghi Balázs Kalocsára látogatott
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
   2023. november 27.
2023. 11. 27., 12:03
Kétmillió fenyőfa vár vásárlóra
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK