2018. 02. 23. péntek
Alfréd
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2018. február 10.
2018. 02. 10., 14:08
Nem hiányozhatnak a kertből a tavasz első gyönyörű virágai

Közismert, hogy a hagymásokat ősszel célszerű elültetni, ha azt szeretnénk, hogy tavasszal tulipánok, nárciszok, jácintok virítsanak a kertünkben. Ha profi módon szeretnénk eljárni, akkor 6 héttel a fagyok előtt ajánlatos elültetni a hagymákat, még az ősz során. Az is megoldás, ha a hőmérsékletet figyeljük: amikor az éjszakai hőmérséklet 5-10°C-ra esik, akkor kell hozni az ásót, és eldugdosni a földbe a színpompás virágok hagymáit.

Ha viszont elkéstünk ezzel a művelettel, akkor még mindig elültethetjük a hagymákat télen, kora tavasszal, feltéve, ha a föld ásható állapotban van.

Ha Te is későn kaptál észbe, akkor úgy jársz a legjobban, ha kb. 15 cm mélyre teszed a hagymákat, így segítve a túlélésüket. Ha annyira fagyott a föld, hogy nem tudjuk feltörni, akkor megpróbálkozhatunk azzal is, hogy nem ássuk be a hagymákat, hanem egyszerűen csak földdel takarjuk- kb háromszor annyi földdel szükséges takarni, mint amekkora maga a hagyma. Jó ötlet lehet cserpébe, tartóba tenni a hagymákat, és úgy kitenni a teraszra, végeredményként így is gyönyörködhetünk a kora tavaszi virágokban még akkor is, ha ősszel lemaradtunk az ültetésükről.

Ügyeljünk arra, hogy a terrakotta cserepek szétrepedhetnek, ha a bennük lévő víz megfagy, ezért ajánlatos műanyag cserepeket, bádog kaspókat használni még a korai, szeszélyes időjárású hetekben! Nézzünk egy példát:

A dézsa, amibe tulipánokat szeretnél ültetni, 25 cm magas. 
A tulipánok átlagos ültetési mélysége 10-15 cm.

 

   TEGNAPI GYORS
2018. 02. 22., 16:27
Zseniális taktikával felülmúlhatatlan siker született a phjongcshangi téli olimpián. A vb-második magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó olimpiai bajnok lett. Még >>>
2018. 02. 22., 13:45
Egyre fogy Kalocsa lakossága. Jóval többen hunynak el, mint ahányan születnek városunkban Még >>>
2018. 02. 22., 05:53
Pályázatot írtak ki jó néhány, a Parkgondozó Kft. tulajdonában álló munkagépre és kiegészítő eszköz értékesítésére. És még csak nem is ez lesz a legnagyobb mai hír a város maradék két Kft.-je egyikéről! Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Háború Művészete magazin

Továbbra sincs megfelelő állapotban a német hadsereg (Bundeswehr), a felszerelésben és a személyi állományban is hiányosságok mutatkoznak, illetve sok katona túlterhelt.

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 MrSmith
 2018-01-15 08:47:27
 3 Az alabbi cikk margojara : "Spoiler: megnyertük a CLLD pályázatot! – Újabb cicaharc a Városházán Angeli és Kinyóné közt" Annyit beszel...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2018. február 16-án került sor a norvég F-35-ös fékernyőrendszerének első helyi tesztjére, melynek a norvég Ørland légibázis adott otthont. A fékernyő nem "tartozéka" az F-35-ösnek, a gyártó a norvég fél kérésére integrálja a rendszert a saját példányaikon.
Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.
Lengyelország védelmi minisztériuma a napokban jelentette be, hogy indul a lengyel pilóták képzése az M-346 Master (lengyel megnevezéssel "Bielik") kiképző repülőgépeken, a lengyel oktatópilóták már teljesítették első repüléseiket az új típuson.
Az Egyesült Államok légiereje a B-52H bombázóit új hajtóművekkel látná el és nyugdíjazná a Rockwell B-1 és Northrop Grumman B-2-es flottáját, amint a Northrop újgenerációs B-21-esének megkezdődne a sorozatgyártása.