2024. 05. 27. hétfő
Hella
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2024. május 13.
2024. 05. 13., 10:37
Fekete hétvége Tolnában
Az elmúlt hétvége nem telt el tragédiák nélkül Tolna vármegye útjain. Május 10-én délelőtt, nem sokkal fél tizenegy előtt a 63-as főút és a 631-es út kereszteződésében egy furgon ütközött kamionnal, vasárnap este pedig a 6534-es úton Bonyhád térségében egy autó lesodródott az útról, fának csapódott, kigyulladt, és teljesen kiégett. Mindkét baleset egy-egy ember életét követelte – derül ki a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak a Police.hu oldalon kiadott közleményéből.

Május 10-én nem sokkal délelőtt fél tizenegy előtt a 63-as főút és a 631-es út kereszteződésében egy furgon vezetője közlekedett a kereszteződéshez, ahol a STOP tábla jelzése ellenére behajtott a kereszteződésbe, és nekiütközött a védett úton közlekedő kamionnak. A balesetet követően a mentők órákig küzdöttek a furgon sofőrjének, egy 79 éves bajai nőnek az életéért, de olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette.

Vasárnap este a 6534-es úton Bonyhád térségében egy autós közlekedett Máza felől a 6-os főút irányába, amikor egy jobbra ívelő kanyarban nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg sebességét. A jármű vezetője elvesztette uralmát a kocsi fölött, lesodródott az útról és egy fának csapódott. Az autó kigyulladt és teljesen kiégett. A kocsi sofőrje egy 30 éves mázai férfi volt, akinek az életét nem tudták megmenteni – foglalja össze a hétvége történéseit a rendőrség hivatalos portálján közzétett cikk, amelyben az ittas vezetés veszélyeire és az alkoholszondás ellenőrzések eredményére is kitérnek:

Az elmúlt 72 órában az egyenruhások nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, akiket további mintavételre előállítottak.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az, aki alkoholos ital fogyasztása után ül a volán mögé, mekkora kockázatnak teszi ki mind saját magát, mind a többi közlekedőt. Mindenkinek tudnia kell, hogy Magyarországon e tekintetben zérótolerancia van”– írják, hozzátéve:

Aki szeszes ital fogyasztását követően a volán mögé ül, számolnia kell azzal, hogy már kis mértékű alkoholos befolyásoltság esetén is magas összegű bírságot kell fizetnie, és közlekedési büntetőpontot is kap.

Viszonylag kevés alkohol elfogyasztása kell ahhoz, hogy a sofőr vezetői engedélyét is bevonják, és a bíróság elítélje járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt.

298
   MAI GYORS
2024. 05. 27., 07:50
Árokba hajtott apja autójával a 15 éves fiú
A baleset következtében a jármű utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Még >>>
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2024. 05. 25., 10:16
Hat éve bujkált a top 50-es körözött
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
   2024. május 23.
2024. 05. 23., 13:15
Közel hatmilliárd forintnyi fejlesztés jött városunkba
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK