2022. 05. 21. szombat
Konstantin
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2022. január 20.
2022. 01. 20., 09:36
A globális klímaváltozást okolják azért, hogy egyre gyakoribbá válni látszik a hó az Észak-afrikai sivatagban. Az északi pólus körüli örvény, a polar vortex gyengülése okozhat anomáliákat, ugyanis ez a légkörzés tartja a sarkkörön túl a hideg levegőt, amely így egyre gyakrabban hatol be a mérsékelt övbe, sőt tovább. Ez okozza az utóbbi évek havas, fagyos tavaszkezdeteit, és ezzel párhuzamosan egyre gyakrabban hallunk olyanról, hogy a sarkokon szokatlanul enyhe hőmérsékletet mérnek.

Azon viszont semmi csodálni való nincs, ha januárban fagy és havazik. Márpedig a következpő napokon erre van kilátás. Ma hidegfront érkezik, a következő napokban télies időjárás lesz, a leghidegebb idő hétfőre várható.

A Köpönyeg.hu meteorológiai portál előrejelzése szerint a mai napon Északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására eleinte keleten fordul elő vegyes csapadék, majd délután többfelé alakul ki zápor, amit hózáporok váltanak fel. Főleg a Dunántúlon lehet néhány centis hó. Eleinte a DNy-i, majd az ÉNy-i szél erősödik meg. A napi hőmérsékleti csúcsérték öt fok körül alakulhat.

Holnap többórás napsütés mellett észak felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan lesznek hózáporok. Erős, néhol viharos lesz az ÉNy-i szél. Erős lehűlés várható: délután már csak +1°C körüli értékeket mérhetünk.
Szombaton változóan felhős időre számíthatunk, hószállingózásra a tartósabban felhős Nyugat-Dunántúlon tájakon lehet számítani. Továbbra is erős lesz az északi, északnyugati szél mellett továbbra is hideg idő várható, +1 fok körüli maximumokkal.
Vasárnap Nyugat felől megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon egyre több helyen lehet havazás, amit havas eső válthat fel. Máshol rétegfelhős, részben napos lesz az ég. A hőmérséklet napi maximuma -2 és +2 fok között változhat.
Hétfőn nagyrészt napos, hideg téli időre van kilátás. Csapadék esetleg a nyugati tájakon lehet. Reggel -12 és -3, délután -2 és +3 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Mindközben a Szaharában is havazott – írja az Independent cikkére hivatkozva az Index.

AZ ALGÉRIA ÉSZAKI RÉSZÉN TALÁLHATÓ AIN SEFRA VÁROSÁT ÉS KÖRNYÉKÉT FEHÉR HÓTAKARÓ BORÍTJA.

Az Atlasz-hegységben lévő település ezerméteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, és gyakran emlegetik a sivatag kapujaként is.

Bár a világ legnagyobb sivatagában nagymértékű a hőingadozás, a havazás még mindig ritkaságnak számít – bár egyre gyakoribb. Az elmúlt negyven évben csak 1979-ben, 2017-ben, 2018-ban és tavaly láthattak havat a helyiek.

AZ ÖKOLÓGUSOK SZERINT A KLÍMAVÁLTOZÁS LEHET AZ OKA ANNAK, HOGY EGYRE SŰRŰBBEN ESIK A HÓ A TERÜLETEN.

270
   TEGNAPI GYORS
2022. 05. 20., 17:11
Alee mai előadása elmarad
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két szirénázó rendőrautó ütközött össze Kiskőrösnél
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
5,6 milliót csalt ki egy családtól - Szerencsejátékra kellett a pénz
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2022. 05. 19., 18:03
Megjöttek a Városháza fecskéi!
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>
2022. 05. 19., 17:47
Teljes munkaidőbe keresnek konyhai kisegítőt!
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Már pompázik gyepeinken az év vadvirága
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>
   2022. május 18.
2022. 05. 18., 10:13
Lezárult a csajdkerti játszótér névpályázata
Május 26-án szeretettel várnak mindenkit a Csajdakert Játszótér ünnepélyes átadó ünnepségére! Még >>>
2022. 05. 18., 08:49
Fiatalok segítettek elkapni a menekülő rablót Kalocsán
Egy idős asszonyt akart kirabolni egy férfi Kalocsán. Fiatalok siettek a védelmére, majd a menekülő bűnelkövetőt egészen addig követték, amíg a rendőrök elfogták. Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés