2017. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 310 Ft   : 258 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 351 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2017. május 19.
2017. 05. 19., 09:05
A rendkívül kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére a szélrózsa minden irányából szép számmal érkeztek gyönyörű, régi autókkal és motorokkal a múlt szombaton az Érsekkertben megtartott Veterán jármű kiállítás és amerikai autóbemutató résztvevői. A közönség viszont már félénkebbnek bizonyult.

Sajnos szinte egész nap esett az eső, a járműszépségverseny eredményhirdetésével bezárólag, mivel a sors furcsa fintoraként délután négy óra körül szétoszlottak a felhők és kisütött a nap. Így a 13-ai dátumválasztás ezúttal tényleg szerencsétlennek bizonyult, ám így is – a tervezetthez képest – kisebb hiányosságokkal megvalósult a az Érsekkert három parkolójában múlt szombaton megtartott program.

Beharangozó cikkünk olvasottsága alapján elég komoly érdeklődés mutatkozott a rendezvény iránt, a közönség azonban a jelek szerint berezelt a rosszidőtől, mert a járművek tulajdonosain, segítőiken és személyes társaságukon kívül alig lehetett közönséggel találkozni.
Pedig kár, mert

gyönyörű járművek kavalkádja várta az érdeklődőket!

Ráadásul így, együtt ritkán láthatjuk ezeket az egyenként is megcsodálni való különlegességeket. Annál is inkább nagy veszteség, hogy a záró programelemként a város főbb útjain tervezett oldtimer-fölvonulás is elmaradt, az időjárásra való tekintettel. A város érdeklődő közönsége így, utólag a szervezők Facebook oldalán található bőséges fotókínálattal kárpótolhatja magát!

Az időjárás miatt le kellett ereszteni a gyerekek szórakoztatását szolgáló légvárat is, ám a programok, bemutatók nagy része így is megvalósult.

Az autó-szépségverseny ráadásul hazai diadalt hozott:

A fődíjat a kalocsai Balogh sándor nyerte, metálezüst színű, limitált szériás, 1975-ös kiadású Chevrolet Corvettjével.

A győztes járművet ő maga mutatta be portálunknak, a vele készített interjúnk keretében, amely hamarosan olvasható lesz a KALOhíreken!

Forrás: Magyar Veterán Motorok Baráti Köre, Kalocsa / Facebook

 

1034
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2017. 09. 22., 22:00
Kirándulást ne tervezz délutánra, vagy vigyél magaddal esernyőt is! Viszont szerencsére a piacra mehetsz reggel, még eső előtt. Még >>>
2017. 09. 22., 14:02
Még a múlt hétvégi viharban szakadt le ennek a fának az ága. Valószínűleg azért nem takarították el, mert alig lehet észrevenni. Még >>>
   2017. szeptember 21.
2017. 09. 21., 20:54
2019-re négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza. Még >>>
2017. 09. 21., 18:00
A 40 éves kecskeméti nő 2017. szeptember 16-án ismeretlen helyre távozott lakásából. Azóta életjelet nem adott magáról, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Ha látta, hívja a rendőrséget! Még >>>
2017. 09. 21., 13:39
Egy országos programsorozathoz, az Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozva Nyitott Templomok Napját tartott a Kalocsai Református Egyházközség szeptember 16- án, szombaton Hunyadi utcai templomukban. Még >>>
   2017. szeptember 20.
2017. 09. 20., 09:01
Szabó Gyula is fényképezőgépet ragadott és megörökítette nekünk a kalocsai Dunát alkonyat idején. Köszönjük! Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Háború Művészete magazin

Mintegy száz modern busszal gazdagodik 2019-re a Magyar Honvédség – közölte dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a HM CURRUS Zrt. és az IKARUS Járműtechnikai Kft. együttműködésével elkészült, CURRUS ARIES-VOLVO, Euro VI-os motorral szerelt csapatszállító busz prototípusának bemutatóján, szeptember 21-én, csütörtökön Székesfehérváron.

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-09-18 21:21:12
 3 Nyugdíjas szavazóknak múmia jelőlt. Jó választás, gratula!

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

 MrSmith
 2017-09-08 11:01:24
 5 "Most egy proli kerékpárútra lehet kiteríteni majd a törülközőket? A kisgyerekek veszélyben lesznek a száguldó kerékpárosoktól? " Alaira...

Az elnyert forrásból megújul a már meglévő, de nagyon elhasználódott, töredezett kerékpárút a település és az üdülőterület közt, és egy teljesen új kerékpárutat is kiépítenének, amely a korábban rebesgetett tervektől eltérően a tavat nem kerüli meg. Az első utcától haladna a kilencedik utcáig, végig a parton, majd tovább az erdőbe egy vargabetű erejéig. Sok fát ki akarnak vágni. Állítólag az üdülőtulajdonosok kérték.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A brit védelmi miniszter, Michael Fellon a napokban arról számolt be, hogy kollégájával, Khalid bin Mohammad Al-Attaiyah katari védelmi miniszterrel, szándéknyilatkozatot írtak alá 24 darab Eurofighter Typhoon eladásáról.
Az idén hetedik alkalommal rendezték meg az ostravai NATO napok egyik kiemelkedő eseményét, a Mi-17-es nemzetközi szimulátor versenyt.
A napokban, 2017. szeptember 14-én megérkezett Izraelbe a soron következő 2 F-35A Lighting II (Adir) típusú ötödik generációs vadászrepülőgép a Nevatim légibázisra.
A Brazil Légierő tervek szerint 2017 októberében-novemberében veheti majd át az utolsó 2, az Embraer Defense and Security által modernizált F-5FM Tiger II típusú vadászrepülőgépeit – írja a Jane’s Defence Weekly.