2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2021. november 25.
2021. 11. 25., 09:42
Idős asszonyra támadt egy kecskeméti rabló, öt év fegyházra ítélték
A Kecskeméti Járási Ügyészség gyorsított eljárásban minősített rablás bűntette miatt bíróság elé állított egy férfit, aki idén október 26-án egy kecskeméti aluljáróban megütött és kirabolt egy 75 éves asszonyt - írja a BAON.

A férfi 2021. október 26-án kora délután Kecskeméten észrevett egy idős asszonyt, aki a Szolnoki úti aluljáró felé gyalogolt. Elhatározta, hogy megszerzi az értékeit, ezért követni kezdte a sértettet.

Az aluljáróban megpróbálta lerángatni a sértett válláról a táskáját, de nem járt sikerrel, mert az asszony nem engedte el a táskát.

A rabló ezután hirtelen szájon ütötte az idős asszonyt, aki annyira megijedt, hogy elengedte a válltáskát.

A vádlott a zsákmányolt táskával elfutott a vasútállomás felé. A táskában a sértett 3500 forint készpénze, kesztyűje, tárcája, iratai és a sértett által korábban vásárolt húsok voltak.
A rabló egy erdős területen átnézte a táskát, kivette belőle a pénzt, a táskát pedig eldobta. A sértett a bántalmazás miatt látható sérüléseket nem szenvedett, de annyira megijedt, hogy csak másnap tudott bemenni a rendőrségre.
A kecskeméti rendőrök a vádlottat október 28-án elfogták és őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatta. Az okozott kár egy része megtérült, mert a sértett visszakapta a táskáját a tárcájával és az irataival együtt.

A rendőrök kezdeményezték a büntetlen előéletű vádlott bíróság elé állítását. A Kecskeméti Járási Ügyészség szerdán a bíróság elé állította a vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt.

A Kecskeméti Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 5 év végrehajtandó fegyházbüntetésre, valamint 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész súlyosításért, hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása végett, míg a védelem enyhítésért fellebbezett.Forrás: BAON

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei