2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2021. december 07.
2021. 12. 07., 15:41
Játszótérre és ravatalozó-felújításra érkezik 250 milliós támogatás Kalocsára
A Magyar Állam 50 millió forint támogatást biztosít játszótér létesítésére a Csajda-kertben, valamint 200 millió forintot a temető fejlesztésére és ravatalozó felújítására. A beruházás során a kápolna és a ravatalozó épületén túlmenően a temetőkerítés egyes részeinek felújítására kerül sor, valamint napelemes közvilágítási kandelábereket is telepítenek – derül ki Font Sándor országgyűlési képviselő mai közösségi médiás bejegyzéséből.

Nincs a körzetemben olyan település, amely az elmúlt tíz év alatt ne tudta volna a legfontosabb fejlesztéseit megvalósítani. Ennek jelentős részét a területfejlesztési program biztosította, de az ötezer fő alatti településeink - többek közt - a Magyar Falu program adta lehetőségek segítségével épülhettek, léphettek jelentősen előre.


Most pedig az ötezer lakosnál nagyobb lélekszámú települések fejlesztését szolgáló kisvárosi programban kap vissza nem térítendő egyedi támogatást Kalocsa városa, arra az elképzelésre, amelyet dr. Filvig Géza polgármester még a nyár folyamán juttatott el Font Sándor részére – írja bejegyzésében a képviselő, hozzátéve: a programot továbbította a Kormány felé, aki ezt a fejlesztési szándékot támogatta.

 

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés