2021. 10. 19. kedd
Nándor
: 360 Ft   : 309 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2021. október 14.
2021. 10. 14., 19:40
Kalocsára látogatott Rácz Zsófia, fiatalokért felelős helyettes államtitkár
Városunkba látogatott ma Rácz Zsófia, fiatalokért felelős helyettes államtitkár Szigeti Tamás, a Fidelitas kalocsai szervezetének elnökének meghívására. Az ifjú államtitkár asszony, mint megtudtuk, nagyon szeret kávézni, így az irodámban fogadtam, és a méltán népszerű Kalocsa Kávéjával kínáltuk! – adta hírül közösségi médiás oldalán Simon Zoltán alpolgármester, röviden beszámolva a találkozón érintett témákról is.

Nagyon érdekes és közvetlen beszélgetést folytattunk a mai fiatalságot érintő pályaorientációs problémákról, ahova csatlakozott Pécsi Vivien önkormányzati képviselő és Schmidt Rajmund önkormányzati képviselő is, akik városunk fiatal, pályakezdő lakosságát képviselik” – írja az alpolgármester, hozzátéve, hogy megvitatták a város és ifjúsága jelenlegi helyzetét is, tekintettel arra, hogy Kalocsán legnagyobb gondot az elvándorlás, illetve a szakképzett munkaerő hiánya okozza.

Ez sajnos nincs másképp az egész országban, ezért a kormány igyekszik olyan programokat, kedvezményeket biztosítani a fiatal generáció számára, amelyek vonzóvá teszik Magyarországot az ifjú munkaerő részére. Ezzel kapcsolatban Simon Zoltán beszámol arról is, hogy az államtitkár asszony szólt a 25 év alatti munkavállalók SZJA-mentességének bevezetéséről, amely többek között épp a fenti probléma orvoslását célozza, hiszen azáltal egy pályakezdő fiatal akár évi fél millió forintot is megspórolhat majd.Emellett a kormány különféle tehetséggondozó és ösztöndíj programjai is épp e célt szolgálják – írja az alpolgármester, hozzátéve:


Üdítő volt ilyen fiatal és céltudatos társaságban tölteni a délutánt, köszönöm a lendületes beszélgetést! Úgy gondolom, az ifjabb generáció vezetése jó kezekben van!”

 

303

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

 

Marokkó megkapta az első Bayraktar TB2 UAV-t a török Baykar Makina vállalattól. Az első példány 2021. szeptember 17-én érkezett meg a marokkói félhez, a fennmaradó példányokat szakaszosan adják át.

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés