2023. 12. 01. péntek
Elza
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2023. szeptember 24.
2023. 09. 24., 16:11
Kiemelt fizetési osztályt hoz létre a kormány az egészségügyben
Két nappal azután, hogy a Fidesz-KDNP kétnapos esztergomi frakcióülésén Kocsis Máté frakcióvezető bejelentette, hogy „a frakció javaslatcsomagot nyújt be a kormánynak a határvédelem megerősítésére” - a kormány máris előállt egy törvénytervezettel.

A terjedelmes, mintegy 30 oldalas anyag nemcsak a címben szereplő témákról szól. Összesen 25 törvényt módosít a rendőrségről, a polgárőrségről, a határvédelemhez kapcsolódóktól a többféle egészségügyi tárgyú jogszabályon át a lőfegyverekről, a magánnyomozói tevékenységről szólókon át a köznevelési és az uniós források felhasználásának ellenőrzéséről szóló törvényig.

A javaslatcsomag  egyik fontos pontja az egészségügyi szakdolgozók béremelése. Pontosabban a jövő évi béremelése, amire augusztus elején már célzott második lépcsőként Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára. Az első lépcső az volt, amikor az ápolók, egészségügyi dolgozók júliustól egységesen 18 százalékkal magasabb bért kaptak.

Jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan.– olvasható ki a javaslatcsomagból.

MINDEZ: 394,83 MILLIÁRD FORINTBA KERÜL MAJD. VISZONT AZ EMELÉSSEL EGYÜTT JÁR NÉMI ÁTALAKÍTÁS IS, HISZEN ÚJ FIZETÉSI OSZTÁLYOKAT HATÁROZ MAJD MEG A JAVASLAT SZERINT A BELÜGYMINISZTER AZ ÉRINTETTEKNEK.

A tervezet úgy fogalmaz, hogy „az egészségügyi szakdolgozót és egyes egészségügyben dolgozót alap vagy kiemelt fizetési osztályba kell besorolni”. Kiemelt fizetési osztály ott jár, ahol az egészségügyi dolgozó „fokozott fizikai és pszichés körülmények között, fokozottabb kockázattal, nagyobb munkaterheléssel járó munkaterületen, különösen nagy felelősséggel járó szakterületen, kiemelt ellátást végző területen vagy speciális kompetenciákat igénylő szakmában” végez tevékenységet.

290
   MAI GYORS
2023. 12. 01., 08:45
Kalocsai adventi ablak-naptár: 1. nap
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Simó Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Az első feladvány a cikkben! Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK