2023. 09. 25. hétfő
Eufrozina, Kende
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2023. június 08.
2023. 06. 08., 11:29
Lakatos György, a Kék Madár fesztivál atyja megosztotta gondolatait az idei fesztiválról
31. alkalommal került megrendezésre a Kék Madár Fesztivál városunkban, a beteg gyermekek megsegítése céljából, melyről Lakatos György, a fesztivál alapítója osztotta meg gondolatait a közösségi médiában.
Hány éves voltál? Ötven környéke, vagy harminc, mint én, vagy az óvodából jöttél a gyermek műsorra, vagy meg sem születtél? S most mégis mind ott voltatok! Miért jöttél? A boldogság Kék Madaráért, a műsorokért, a fellépő művészekért, a szórakozásért, a támogatásért, a beteg gyermekekért? Nem számít, jöttél! Tömegével jöttél, mosolyogva, csillogó szemmel, várakozó mosollyal, földöntúli boldogsággal a végén."- olvasható a Kék Madár Fesztivál Facebook-bejegyzésében.

Gondolkodom, hogy miért sikerült így...jó idő, jó Kalocsa, jó közönség, jó helyszín. Együtt Mindenkiért ezt már korábban is hallottam. Csak így érdemes...,meg az a fantasztikus csapat: a szűk stáb, az alapítvány kuratóriuma, a madárház önkéntesei, önkormányzati intézmények vezetői és összes dolgozója...a kiemelt támogatók, MVM, Anda Present, Vicai Látás-és Hallásközpont, Kalocsa Város Önkormányzata, Petőfi Kulturális Ügynökség, valamint az összes helyi vállalkozó és magánszemély, nem érek a végére... kitűző pontok,186-an, drága önkénteseink a gimiből, Ritával. Nem győzöm felsorolni, mert nem érek a végére. Elképesztő fesztivál volt, és elképesztő lesz a következő 20-30, mert Ti vagytok Mindannyian!! Csapat, szervezők, közönség, támogatók, Kalocsa, fiatalok, kicsit idősebbek, Kalocsa! 

Köszönöm Nektek!"
- fogalmazott Lakatos György.

A XXXI. Kék Madár Fesztivál legfőbb eseményeit a Kalocsai Néplap Online felületén megjelent összefoglaló cikkben olvashatják!

Laár András zenei pályája mellett széles körben ismert abszurd költészetéről is, amiből ízelítőt kaptunk a vasárnap délután négykor kezdődött KFT koncerten is a sétálóutcában, ahol Bornai Tibor is saját versének szavalatával örvendeztette meg a közönséget.
bővebben ...
A túlnyomó részben az egykori Ének-Zenei Általános Iskola öregdiákjaiból szerveződött alkalmi kórus péntek este nyilvános főpróbát tartott, a koncerten pedig népdalcsokorral, kánonokkal és népszerű kórusművekkel szórakoztatta a fesztivál közönségét.
bővebben ...
A színházi előadás előtt a helyszínen portálunknak nyilatkozott a Süskind monodrámáját előadó Klem Viktor, utána, a dinamikus pop-rock muzsikát játszó, több mint negyedszázados múltra visszatekintő zenekar koncertjén pedig videót forgattunk.
bővebben ...
Kipakolták portékáikat a kézműves mesterek, szabadtéri játékok és arcfestés is várta a gyermekeket a mesekoncert előtt-és után egyaránt.
bővebben ...
Zöld fészkéből felröppent a Kék Madár Kalocsán – Teltház valamennyi helyszínen
bővebben ...
 
735
   MAI GYORS
2023. 09. 25., 17:54
Megszűnt a tűzgyújtási tilalom
A tűz felügyelet nélkül nem hagyható, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Még >>>
2023. 09. 25., 10:50
Életet mentett a bácsalmási körzeti megbízott
Csendháborítás miatt igyekezett a helyszínre a rendőr, de ott váratlan helyzettel szembesült. Azonnal cselekedett. Még >>>
2023. 09. 25., 10:21
   TEGNAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
Kiemelt fizetési osztályt hoz létre a kormány az egészségügyben
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2023. 09. 23., 20:04
Mobilitási hét – A kapcsolódó rajzpályázat eredményei
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
Öntözzünk-e ősszel, és ha igen: hogyan?
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK