2022. 01. 22. szombat
Artúr, Vince
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2017. szeptember 13.
2017. 09. 13., 11:50
Megépül az 51-es nyugati elkerülő szakasza
Ma délelőtt 11 órától tartott sajtótájékoztatót dr. Bálint József a Városháza kis házasságkötő termében, többek közt a Paks II. projekthez, illetve a tervezett hídépítéshez kapcsolódó fejlesztésekről. A címben foglalt bejelentésen kívül szólt a város más, részben megvalósítási szakaszban lévő, az előtt álló, másrészt pályáztatás, elbírálás alatt álló fejlesztéseiről is.

Múlt hét szerdán, szeptember 6-án a Társadalmi Tanács paksi ülésén Becskeházi Attila, a Paks II. projekt úgynevezett kerítésen kívüli feladatokért felelős államtitkár bejelentésére hivatkozva közölte dr. Bálint József polgármester: már ebben az évben megkezdődik és a ’18-as évben kivitelezésre is kerülhet két útvonal megerősítése a Duna innenső partján.

MEGÚJUL A DUNAPATAJ, ORDAS, DUNASZENTBENEDEK, GÉDERLAK, VALAMINT USZÓD TELEPÜLÉSEKEN ÁT FOKTŐRE VEZETŐ ÚT.

Ezzel a fejlesztéssel már a Duna-híd északi irányból történő megközelíthetőségét tartják szem előtt. Városunkat még inkább érinti az a bejelentés, amely szerint

MEGÉPÜL AZ 51-ES FŐÚT NYUGATI ELKERÜLŐ SZAKASZA.

Ezek nem önkormányzati, hanem állami beruházások lesznek – emelte ki a polgármester, aki a városban megvalósuló, vagy pályáztatás alatt álló, részben már megismert, más fejlesztési terveikről is szólt.

Ezek egyike az uszoda nagyszabású, az egyszerű felújítást jócskán meghaladó volumenű fejlesztési tervének elkészítése volt, amit a Paks II. projekthez kapcsolódó, vagy más állami forrásból kívánnak majd megvalósítani, a már lezárult tervezés költségeit pedig a JETA által megítélt keretből és az önkormányzat által biztosított önrészből finanszírozták – derült ki a tájékoztatón.

A részletekkel még visszatérünk!

2659

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés