2021. 10. 19. kedd
Nándor
: 360 Ft   : 309 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2021. október 14.
2021. 10. 14., 17:43
Megkezdték a romániai koronavírusos betegek átszállítását a magyar kórházakba
A romániai egészségügyi leterheltségre sok esetben már a határon mozog, ezért miután a múlt héten lélegeztetőgépeket és a koronavírusos betegek kezeléséhez használ faviripavir gyógyszereket küldött Magyarország, a fertőzöttek kórházi kezelésében is segítséget nyújt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy 

50 romániai covidos beteget vesz át a szegedi és a debreceni kórház, akik intenzív ellátásra szorulnak."A mai napon Magyarországra szállították a válságos állapotban lévő romániai koronavírusos betegek első csoportját.


Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint öt-öt pácienst a szegedi, illetve a debreceni kórház intenzív terápiás részlegére utalnak be. A tíz beteg közül nyolcat eddig Bukarestben, kettőt pedig Temesváron kezeltek. Állapotuk válságos, de stabil.


A román kormány a múlt héten kezdte el a tárgyalásokat a budapesti hatóságokkal arról, hogy magyarországi kórházak vegyék át válságos állapotban lévő romániai betegek kezelését.

 

A romániai egészségügyi minisztérium és magyar oldalról az Országos Kórházi Főigazgatóság egyeztet a technikai részletekről"- mondta el Szijjártó Péter


Ilyen részlet például az, hogy pontosan milyen állapotú betegeket vesznek át, meg kell oldani a kórházi diagnózisok magyar nyelvre történő gyors fordítását, és az átszállítások időpontjáról is egyeztetni kell.

Forrás: Agerpres

323

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

 

Marokkó megkapta az első Bayraktar TB2 UAV-t a török Baykar Makina vállalattól. Az első példány 2021. szeptember 17-én érkezett meg a marokkói félhez, a fennmaradó példányokat szakaszosan adják át.

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés