2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 378 Ft   : 345 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2023. szeptember 26.
2023. 09. 26., 12:16
Megrendezett házasságtörésből rablás
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás, zsarolás és különleges személyes adattal visszaélés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki miután előzetes tervük részeként videóra vette női bűntársa alkalmi szexuális együttlétét, úgy tett, mintha megcsalt férjként rajtakapta volna az asszonyt és egy gázriasztó pisztollyal kirabolta a „házasságtörésben vétkes" férfi riválisát.

A vádirat szerint a prostitúciós tevékenységből élő kiskunhalasi nő - az ügy vádlottja - 2022 őszén többször nyújtott szexuális szolgáltatást egy kuncsaftjának - az ügy sértettjének -, akiről feltételezte, hogy jó anyagi helyzetben van.

A nő és a büntetett előéletű férfi bűntársa - az ügy másik vádlottja - elhatározták, hogy légyott közben titokban kompromittáló felvételeket készítenek a sértettről azért, hogy pénzt szerezzenek tőle.

Ennek érdekében a nő egy ismert közösségi oldalon álnevet használva felvette a kapcsolatot a sértettel és találkára hívta. 2022. december 9-én koradélután a nő és a sértett megjelentek a férfi vádlott lakásában, ahol ő a terveknek megfelelően már elrejtőzve várta őket.

Női társa jelzését követően a férfi vádlott egy gáz-riasztó pisztollyal megjelent a hálószobában és mobiltelefonjával az ott zajló aktusról készített is egy videót, amelyen a sértett egyértelműen azonosítható volt.

Ezután a férfi vádlott - magát a nő férjének kiadva - a rejtekhelyéről előtoppant és úgy tett, mintha házasságtörésen kapta volna a párost, a pisztolyt a sértettre fogta és követelte, hogy a megcsalása miatt fizessen 200 ezer forint bánatpénzt.

A sértett a fenyegetés hatására ekkor 60 ezer forintot át is adott neki. Másnap a férfi vádlott telefonon és sms-ekben további készpénzt követelt a sértettől, kilátásba helyezve a kompromittáló felvételek interneten való közzétételét. A sértett a követeléseit azonban már nem teljesítette, hanem feljelentést tett a rendőrségen.

Az ügyészség a párost fegyveresen elkövetett rablás bűntettével és különleges személyes adattal visszaélés vétségével vádolja, emellett a férfinak folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette miatt is felelnie kell.

Mindkettejükkel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza az ügyészség azzal, hogy a férfi vádlott esetében a korábbi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésének utólagos végrehajtását is el kell rendelni. A letartóztatásban lévő vádlottak ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.
Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

264
   TEGNAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
Rendelőintézet felújítással, eszközbeszerzéssel javult az ellátás a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
   TEGNAPELŐTTI GYORS
2023. 11. 28., 15:15
Hidvéghi Balázs Kalocsára látogatott
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
   2023. november 27.
2023. 11. 27., 12:03
Kétmillió fenyőfa vár vásárlóra
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK