2018. 01. 19. péntek
Márió, Sára
: 309 Ft   : 252 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2018. január 10.
2018. 01. 10., 15:26
Bár a tél egy csendes évszak, valójában sokak számára kihívást jelent, hogyan is érezzék magunkat jól a hideg hónapokban. Sokaknál kialakulhat a téli depresszió, amit a hideg és a fényhiány okoz. Enyhe, sokszor természetesnek ható tünetei azonban hatékonyan orvosolhatóak.

A téli depresszió kapcsán ami eszünkbe jut az a fáradtság, álmosság érzése, levertség, sőt sokszor a kedvetlenség. Ám a szezonális depresszió ezekre a hónapokra jellemző változata ennél jóval összetettebb. Éppen emiatt többen is érintettek lehetnek, mint gondolnánk. Ha nehezebben kelünk fel, ha indokolatlanul ingerlékenyek vagyunk, ha rossz az emésztésünk, vagy ha koncentrációs nehézségeink vannak, könnyen lehet, hogy minket is elragadott a téli depresszió. De mit tehetünk ellene?

Egy biztos: a téli depresszió sokszor egy természetes állapot, hiszen télen olyan környezeti változásokkal kell szembenéznünk, amelyek biológiai hatásai alaposan felboríthatják szervezetünk működését. Rövidek a nappalok, hideg van, többet vagyunk zárt térben, az ünnepek elmúltával pedig csak a várakozás marad a melegebb időkre. Ahogy mindenfajta depresszión segít a mozgás, így a szezonális depresszió ellen is jól jöhet. Ráadásul rögtön a fényhiányt is orvosolhatjuk, ha a szabadban mozgunk. Egy kis téli napfürdő is jótékony hatással lehet, ha az időjárás és a felhők engedik áttörni a nap sugarait.


Nem titok, hogy különböző illóolajak hatással vannak agyunk azon területeire, melyek befolyásolják hangulatunkat. Egy illóolajos forró fürdő is újra élettel töltheti meg a fáradt szervezetet. A nyárfakivonatból készült illóolaj ráadásul jó hatással van a depresszióra.
Fontos a táplálkozásra is kiemelt figyelmet fordítani. Az ünnepek elmúltával érdemes szakítani a nehéz ételekkel és a sok szénhidráttól is jobb, ha távol tartjuk a szervezetünket. Amennyire lehetséges, helyezzük előtérbe a könnyebben emészthető és vitamindúsabb fogásokat.

   MAI GYORS
2018. 01. 19., 10:28
Két személyautó ütközött össze nem sokkal ezelőtt a Szent István király út és az 51-es főút kereszteződésében. Jelenleg is tart a helyszínelés! Még >>>
   TEGNAPI GYORS
2018. 01. 18., 20:13
A Vajas-parti vízi turisztikai és tömegsport célú projekt részeként kerülnek városunkba az itt egyre népszerűbb sportág gyakorlásához nélkülözhetetlen hajók. Mostantól nincs mentség: a rutin és összeszokottság nem lesz kiváltság, annak hiánya nem lesz kifogás többé! Még >>>
2018. 01. 18., 16:31
Ezt – konkrétumok említése nélkül – Bálint József polgármester jelentette ki a mai, egyébként egészen más tárgyú sajtótájékoztatója záróakkordjaként. Még >>>
2018. 01. 18., 00:13
Földink ráadásul figyelemfelkeltő jelenség lesz, hiszen alaposan kilóg a február 5-én tartandó születésnapi koncert fellépőinek sorából, ahol a magyar rock-, pop- és tánczene hírességei közt lép színpadra – Hogy miért?! Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Háború Művészete magazin

Jakutszk repülőterén január 11-én extrém időjárási körülmények között megkezdődött a Moszkvai Helikoptergyártó Üzem Mi-171A2 típusának tesztrepülése. A helikoptert a Volga-Dnyeper légitársaság An-124-100 Ruszlán teherszállító repülőgépe szállította a helyszínre.

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 MrSmith
 2018-01-15 08:47:27
 3 Az alabbi cikk margojara : "Spoiler: megnyertük a CLLD pályázatot! – Újabb cicaharc a Városházán Angeli és Kinyóné közt" Annyit beszel...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A Changhe Aircraft Industries Group (CAIG) Z-18A típusjelű szállító helikoptere megkezdte szolgálatát a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg szárazföldi hadseregének légierejében – legalábbis erről közölt cikket a kormányzati China Central Television (CCTV) hírműsora.
Gyűlnek a viharfelhők a bolgár repülős égen, legalábbis ami a hadrendben lévő típusok üzembentartását illeti. Legújabb áldozat a Szu-25-ös flotta, mely 2017. december 14. óta nem repülhet és komoly kérdés, hogy fog-e újra.
2018. január 17-én, szerdán délután egy havas domboldalra zuhant a Török Légierő egyik CASA CN-235 típusú katonai teherszállító repülőgépe. A repülőgép 3 fős személyzete életét vesztette.
A Magyar Honvédség már az ország légterébe történő berepülés előtt jelzett arról a kisgépről az illetékes szerveknek, amelyről később kiderült, hogy tizenegy migránst szállított, s amit hétfő este találtak meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kállósemjén határában - közölte a Honvédelmi Minisztérium.