2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2021. október 13.
2021. 10. 13., 10:23
Önkéntes szemétgyűjtési akció Kalocsán
Városunk is csatlakozott a Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz, ami ma hazánk egyik legnagyobb önkéntes mozgalma.
Amint az városunk honlapján, a kalocsa.hu-n olvasható:

a mozgalom idén immár kilencedik alkalommal valósul meg

A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Legyünk mi is önkéntesek! "- írják a Facebookon közzétett programajánlóban.

Szeretnék, ha az idei évben városunk is "megtisztulna" az országos mozgalom hetében, így Kalocsán az alábbi helyszíneken és időpontokban lehet részt venni az önkéntes programban:

  • 2021. 10. 19. KEDD, 17:00 órától
    Móra Ferenc bicikli út és környéke
    Csajdakert
  • 2021. 10. 20. SZERDA, 17 órától
    Érsekkert
    Kubikus Park
Mind a négy helyszínen

a koordinátoroktól lehet igényelni zsákot  és kesztyűt, a cél pedig, hogy a lehető legtöbb zsákot megtöltsük szeméttel! 

Emellett közösségi élményt is ad: a családok bevonásával nemcsak a családon belüli, hanem az iskola és a családok közötti kapcsolatok építésére is jó lehetőség.

várjuk családok, iskolai csoportok jelentkezését is, tegyünk együtt városunk tisztaságáért! "- írják.

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

 

Marokkó megkapta az első Bayraktar TB2 UAV-t a török Baykar Makina vállalattól. Az első példány 2021. szeptember 17-én érkezett meg a marokkói félhez, a fennmaradó példányokat szakaszosan adják át.

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!