2017. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 310 Ft   : 258 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 351 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2017. április 20.
2017. 04. 20., 19:28
Gondolom, a Sándorok, Józsefek és Benedekek, illetve ismerőseik számára nem újdonság, de a többieknek talán még föl sem tűnt: a tréfás áprilisi hó egyenest a normál körülmények közt meleget hozó szentek zsákjából hullott idén. Megnéztük a hójelentést is: a síelőknek karcsú év után végre van elég friss hó, lehet a léceket vaxolni! Ám, sajnos, a lift nem üzemel.

A legnagyobb hó Bánkúton esett a Síelők.hu hójelentése szerint. Ott 87 cm-t mértek a hegyen, negyvenet a völgyben. A részletes síterepadatok szerint azonban a pálya nem működik, így mégsem kell vaxolni a lécet, pedig a hó meg is marad, mivel a területre vonatkozó időjárás-előrejelzés szerint nulla fok alatti hőmérsékletek várhatóak.

Ez eléggé fura ebben a szakaszában az évnek, főleg, hogy a hó országszerte szakadt, nem csak a hegyekben, hanem itt, az Alföldön is.EMLÉKSZEM, GYEREKKOROMBAN KÉT-HÁROM ALKALOMMAL IS LÁTTUNK ÁPRILISI HAVAT, DE AKKOR A HAVAZÁS NEM TARTOTT ILYEN SOKÁIG, FŐLEG NEM KÉT NAPON ÁT, ÉS NEM HULLOTT TYÚKTOJÁS NAGYSÁGÚ PELYHEKBEN.

A ropogós áprilisi hó ihlette friss, internetes irodalomból merítettem a címben idézett gyöngyszemet. Bár tudom, hogy klasszikusokat idézni csak pontosan szabad, de őszinte leszek, az eredetiben a ’szösz’ helyett egy másik hárombetűs szó szerepelt…

Az ám! Ha már a népi hagyományok szóba kerültek:

REMÉLEM, MINDENKI MEGFÜRDETTE AZ ASSZONYT, MEG A LÁNYOKAT AZ ÁPRILISI HÓBAN, MERT AZ SZEPLŐT, KELÉST TÁVOL TART, ELŰZI A BETEGSÉGET, MEGSZÉPÍT ÉS FIATALÍT!

Meg egyébként is tök jó szórakozás szaladni utánuk, ahogy sivalkodva menekülnek a hideg elől…

   TEGNAPELŐTTI GYORS
2017. 09. 22., 22:00
Kirándulást ne tervezz délutánra, vagy vigyél magaddal esernyőt is! Viszont szerencsére a piacra mehetsz reggel, még eső előtt. Még >>>
2017. 09. 22., 14:02
Még a múlt hétvégi viharban szakadt le ennek a fának az ága. Valószínűleg azért nem takarították el, mert alig lehet észrevenni. Még >>>
   2017. szeptember 21.
2017. 09. 21., 20:54
2019-re négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza. Még >>>
2017. 09. 21., 18:00
A 40 éves kecskeméti nő 2017. szeptember 16-án ismeretlen helyre távozott lakásából. Azóta életjelet nem adott magáról, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Ha látta, hívja a rendőrséget! Még >>>
2017. 09. 21., 13:39
Egy országos programsorozathoz, az Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozva Nyitott Templomok Napját tartott a Kalocsai Református Egyházközség szeptember 16- án, szombaton Hunyadi utcai templomukban. Még >>>
   2017. szeptember 20.
2017. 09. 20., 09:01
Szabó Gyula is fényképezőgépet ragadott és megörökítette nekünk a kalocsai Dunát alkonyat idején. Köszönjük! Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Háború Művészete magazin

Mintegy száz modern busszal gazdagodik 2019-re a Magyar Honvédség – közölte dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a HM CURRUS Zrt. és az IKARUS Járműtechnikai Kft. együttműködésével elkészült, CURRUS ARIES-VOLVO, Euro VI-os motorral szerelt csapatszállító busz prototípusának bemutatóján, szeptember 21-én, csütörtökön Székesfehérváron.

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-09-18 21:21:12
 3 Nyugdíjas szavazóknak múmia jelőlt. Jó választás, gratula!

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

 MrSmith
 2017-09-08 11:01:24
 5 "Most egy proli kerékpárútra lehet kiteríteni majd a törülközőket? A kisgyerekek veszélyben lesznek a száguldó kerékpárosoktól? " Alaira...

Az elnyert forrásból megújul a már meglévő, de nagyon elhasználódott, töredezett kerékpárút a település és az üdülőterület közt, és egy teljesen új kerékpárutat is kiépítenének, amely a korábban rebesgetett tervektől eltérően a tavat nem kerüli meg. Az első utcától haladna a kilencedik utcáig, végig a parton, majd tovább az erdőbe egy vargabetű erejéig. Sok fát ki akarnak vágni. Állítólag az üdülőtulajdonosok kérték.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A brit védelmi miniszter, Michael Fellon a napokban arról számolt be, hogy kollégájával, Khalid bin Mohammad Al-Attaiyah katari védelmi miniszterrel, szándéknyilatkozatot írtak alá 24 darab Eurofighter Typhoon eladásáról.
Az idén hetedik alkalommal rendezték meg az ostravai NATO napok egyik kiemelkedő eseményét, a Mi-17-es nemzetközi szimulátor versenyt.
A napokban, 2017. szeptember 14-én megérkezett Izraelbe a soron következő 2 F-35A Lighting II (Adir) típusú ötödik generációs vadászrepülőgép a Nevatim légibázisra.
A Brazil Légierő tervek szerint 2017 októberében-novemberében veheti majd át az utolsó 2, az Embraer Defense and Security által modernizált F-5FM Tiger II típusú vadászrepülőgépeit – írja a Jane’s Defence Weekly.