2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 359 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2021. december 02.
2021. 12. 02., 10:12
Sorra mondják le a céges rendezvényeket - Bezárások jöhetnek a vendéglátásban
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek – erről beszélt a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke a Spirit FM Aktuál című reggeli műsorában. Kovács László szerint a kisebb létszámú rendezvények még tartják magukat, és az „a la carte” vendégek száma is jelentős, de ettől függetlenül mindenki nagy bajban van a vendéglátásban.

A pandémia és a munkaerőhiány egyaránt probléma – habár ez utóbbi a járványhelyzet előtt is jelen volt, az elmúlt hónapok csak fokozták az amúgy sem fényes helyzetet, sokan pedig olyan ágazatokba mentek el a vendéglátásból, ami biztonságosabb, mint például a kereskedelem vagy építkezés. A szakember reméli, eljut a döntéshozókhoz, hogy szeretnének jól fizető vállalkozásokként fennmaradni, ugyanakkor nehéz alátámasztani azt, hogy támogatásra lennének szorulva, hiszen nincsenek korlátozások és dolgozhatnak.

Zárási lavina indulhat

Egyre másra érkeznek a hírek, hogy bezárnak az éttermek, Kovács László szerint pedig további bezárások és tragédiák várhatóak még a vendéglátásban, kiváltképp, hogy a karácsony utáni 3-4 hónap egyébként is jellemzően holtszezon szokott lenni.Forrás: startlap.hu

450

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés