Bármilyen húst vagy zöldséget bepanírozhatsz úgy, hogy a bundájába parmezánt reszelsz, így ez az elkészítési mód a cukkinihez is nagyon jól passzol. Érdemes minél többféle fűszert tenni a sajthoz: kísérletezz bátran az ízesítéssel.
Parmezánbundás cukkini
Hozzávalók 4 személyre
A cukkinit mosd meg, töröld szárazra, a végeit vágd le, a zöldséget pedig vágd hasábokra. Egy tálba reszeld bele a parmezánt, majd ízesítsd a fűszerekkel. A cukkinihasábokat kend le vékonyan olívaolajjal, forgasd meg a fűszeres parmezánban, majd helyezd el egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told őket 200 fokos sütőbe 15 percre, amíg aranyszínűre pirulnak. Mártogatóssal ropogtatva nagyon könnyű, finom előétel.
A mozzarellafalatokat is kisütheted fűszeres, ropogós bundában.
Forrás: Femina.hu