Hozzávalók:
A krémhez:
A díszítéshez:
Ha kíváncsiak vagytok, hogyan kell igazán tuti, alap piskótát készíteni, Nóri korábbi videójából minden titkot elleshettek!
Ha megvan a piskóta, akkor kettévágjuk, az egyik felét egy 22 cm-es tortaformába simítjuk, majd a forma széle és a piskóta köré vágunk egy vagy két sütőpapírcsíkot.
A krémhez megolvasztjuk a fehér csokit, majd amíg olvadozik, habosra keverjük a mascarponét, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját, majd ha ez kész, mehet bele a túró és a fehér csoki is. A 300 g epret kicsumázzuk, kisebb kockákra vágva a krémalapba keverjük.
A díszítéshez való eperből pár szemet kiveszünk, vékony szeletekre vágjuk, és körberakjuk velük a forma szélét, majd belesimítjuk a formába a krémet (4-5 evőkanálnyit félrerakunk), és az egészre rárakjuk a piskóta másik felét. Berakjuk fagyasztóba vagy a hűtőbe, amíg a krémben lévő fehér csoki annyira megdermed, hogy összetartja a krémet.
Ekkor lecsatoljuk a tortaformát, lekenjük a felső piskótát 1-2 ek megmelegített eperlekvárral, rákenjük a megmaradt krémet, és friss gyümölcsökkel, porcukorral díszítjük.
Forrás: Street Kitchen