2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2022. január 13.
2022. 01. 13., 10:24
Új tornacsarnokkal gazdagodik a kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium
A Bajai SZC kiskőrösi intézményének fejlesztésére korábban elnyert 480 millió forinthoz még 400 millió hiányzott a beruházás megvalósításához. A hiányzó összeget Font Sándor országgyűlési képviselő közbenjárására az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) biztosította.

Kiskőrös is előre megy, nem hátra” – kezdi Font Sándor tegnapi közösségi médiás posztját, amelyben arról számol be, hogy a Wattay középiskola új tornacsarnokkal gazdagodik.

Amint az a bejegyzésből kiderül, a képviselőt Domonyi László polgármester és Papp Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója kereste meg jó egy évvel ezelőtt, elé tárva a problémát, amely szerint az eredetileg elnyert, 480 millió forint csak a mintegy fele a tornacsarnok megépítéséhez szükséges összegnek.

A polgármester és az igazgató a hiányzó, „kezelhetetlenül magas” 400 millió forintos forráshiány orvoslásában kérték a képviselő segítségét, aki az ITM miniszteréhez, Palkovics Lászlóhoz fordult.

[A miniszter] megértve a problémát, biztosította a szükséges forrástöbbletet. Így már a hiányzó 406 millió forint is rendelkezésére áll a Szakképzési Centrumnak. Kiskőrös városa területátadással biztosította az épülethez a helyszínt, így a mai nappal, az alapkő letételével megindulhat a beruházás” – áll a bejegyzésében, amelyet a képviselő a diákok, tanárok és az iskola hamarosan megépülő új tornacsarnokának használatára majdan szintén jogosult kiskőrösi sportegyesületek felé címzett gratulációval és jókívánságaival zárja. 

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés