2022. 01. 24. hétfő
Timót
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2017. április 18.
2017. 04. 18., 17:16
Utcai szerenád + sztárkoncert szülinapra – Leányfalusi Vilmos és Boldoczki Gábor orgona-trombita koncert lesz a Nagytemplomban!

Utcai szerenád + sztárkoncert szülinapra – Leányfalusi Vilmos és Boldoczki Gábor orgona-trombita koncert lesz a Nagytemplomban!

Az orgonaépítőktől nyolcvanadik születésnapjára ajándékba kapott orgonasíp hangot nem ad, hacsak nem a belőle ivókat dalra fakasztva, azok torkán keresztül nem, ugyanis a sípnyelv helyére egy csapot építettek be… Az este hatos mise után hazatérő Leányfalusi Vilmost – amikor már azt hitte megpihenhet az egész napos igénybevétel után – szobájába érve újabb meglepetés várta. Hamarosan kopogtattak az ablakán. A Főszékesegyházi Énekkar állt az erre az időre lezárt Hunyadi utcában a plébánia előtt, akik az alkalomra a Zsoldos szerenád születésnapi köszöntő szöveggel készült átiratával kértek bebocsátást a nagyteremben – és nagy titokban – előkészített ünnepi vacsorára. A java pedig csak utána jött!

Az énekkar szerenádjáról videó is készült:Az előkészített lakoma során azonban még további ajándék is várta a nyolcvanéves karnagyot, nem is akármilyen meglepetéssel! Vilmos atya mindössze egy borítékot kapott, benne egy telefonszámmal. Ezt kellett fölhívnia.

A vonal másik végén Boldoczki Gábor, nemzetközi elismertségű trombitaművész, a zeneakadémia tanára – egyébként kiskőrösiként Leányfalusi Vilmos földije – jelentkezett be, és egy közös koncert lehetőségét ajánlotta föl a meglepetésből meglepetésbe eső ünnepeltnek. Miután megbeszélték, hogy ez mindkettőjüknek megtiszteltetés volna, annyiban maradtak, hogy a részleteket nyugodtabb körülmények közt egyeztetik majd az ünnepek elmúltával. E részletekkel jelentkezünk, amint hírünk lesz róluk!

ÍGY LEÁNYFALUSI VILMOS SZÜLETÉSNAPJA ALKALMÁBÓL A VÁROS ZENESZERETŐ KÖZÖNSÉGE IS SZÉP AJÁNDÁKOT KAPOTT: LEÁNYFALUSI-BOLDOCZKI TROMBITÁS ORGONAKONCERT LESZ A NAGYTEMPLOMBAN!

Ehhez érdemes tudni, hogy Leányfalusi Vilmosnak egyik kedvence, talán non plus ultrája a trombita-orgona párosítás, így régi vágya teljesül azzal, hogy egy élvonalbeli trombitaművésszel adhat közös koncertet.

A néma síp hangolása

De más ajándékot is kapott a nyolcvanéves orgonaművész: az orgona fölújítását végzett orgonaépítő mesterek egy orgonasíppal kedveskedtek neki, de egész más rendeltetéssel: ebbe a sípnyelv helyére egy csapot építettek be, azon lehet kiengedni a poharakba a fölül beletöltött, ezúttal jóféle akasztói vörösbort – amit az ottani plébános, egykori kórustag, Vilmos atya korábbi tanítványa, Kiss István hozott erre az alkalomra.

A prózában elhangzott köszöntések után még énekes köszöntők is fölcsendültek a kórus hagyományai szerint, majd a többféle ízesítésű vagdalt húsokból és salátából álló vacsora következett, amely mellé

A FOLYADÉKOSZLOP MAGASSÁGÁNAK CSÖKKENTÉSÉVEL NEKILÁTTAK AZ AJÁNDÉKBA KAPOTT SÍP HANGOLÁSÁHOZ IS.

Jelentjük, sikerült!

2967

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés