2018. 03. 25.
Irén, Írisz
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2017. december 05.
2017. 12. 05., 20:38
A kalocsai ÖkoPont irodában már ma délután minden a Mikulásról és a boldog gyerekekről szólt. Vetítéssel, agyagozással és különböző kézműves foglalkozásokkal tették különlegessé a szervezők az apróságok délutánját, míg meg nem érkezett a várva várt ősz szakállú, aki a puttonyát sem felejtett otthon!

Miklós nap közeledtével az ablakokba tett kifényesített cipőcskék és csizmák az este és az éjszaka leple alatt telnek meg ajándékokkal és virgáccsal. Ilyenkor ugyanis a Mikulás puttonyát a vállára vetve bármikor tiszteletét teheti, hiszen hivatalosan december ötödikéről hatodikára virradó éjszakán érkezik. A krampuszok mellett, csak valami különleges varázserő segítheti, hiszen igen sok a dolga, az idő pedig annyira kevés, mégis minden gyerkőchöz odaér.

A szerencsésebb lurkók már december 5-én a kalocsai ÖkoPont Irodában is találkozhattak vele, ahol megannyi ajándékkal lepte meg az apróságokat, cserébe pedig boldog néhány szép vers fogadta.


Az érdeklődés középpontjában természetesen a Mikulás állt, azonban már délután 14 órakor mesevetítéssel vette kezdetét a programsorozat, majd a kézművesség világába kalauzolták el a gyerekeket a szervezők, ahol agyagból készíthették el saját kis műveiket, majd szebbnél szebb rénszarvasokat is alkothattak Farkas Éva vezetésével. Ezt követően a várva várt Mikulás is megérkezett krampuszaival az oldalán.
A programsorozat zárásként végül karácsonyfadíszeket készíthettek.

Gyerekek, cipőket, csizmákat elő, hiszen éjszaka biztosan hozzátok es eljut a lapföldi ősz szakállú, hogy minden féle földi jóval lepjen meg titeket…!

504
   TEGNAPI GYORS
2018. 03. 24., 12:15
Február hatodikától két hónapon át tartott a nagy népszerűségnek örvendő programsorozat, ahol a városból és a környékből jól ismert, de közelről talán csak kevesebbek által ismert nők mutatkoztak be. Az orvosok, intézményvezetők, pedagógusok, hivatali dolgozók, népművészek között, bár első ránézésre az élet legkülönbözőbb területein tevékenykednek, valami közös: a siker. Megtudhattuk, hogy ők hogyan élik meg a sikert, mit jelent számukra sikeresnek lenni. Még >>>

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban felvételek jelentek meg a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg Type 59 harckocsijának távirányítású változatáról, melyet tesztelés közben örökítettek meg. Ez az első alkalom, hogy nyilvánosságra hoztak felvételeket erről a távolról irányított kínai tankról.

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2018. március 22-én, csütörtökön este lezuhant a Török Légierő egyik F-16C típusú vadászbombázója az ország középső területén, Nevsehir tartomány közelében, Közép-Anatóliában.
Immár négy gépen folyik az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison a leendő pilóták felkészítése, miután használatba vették az újabb két Zlin típusú kiképző-repülőgépet.
Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” díját.
A német kormány le kívánja cserélni a kiöregedő Panavia Tornado vadászbombázóit, ez már köztudott. Március 8-án a defensenews.com internetes portálon megjelent egy cikk, amelyben Daniel Gouré, a Lexington Intézet alelnöke nyilatkozott arról, hogy a Luftwaffe-ban miért nincs alternatívája az F-35 Lightning II-nek.