2023. 12. 01. péntek
Elza
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

„Nem gondoltuk volna, hogy idáig eljutunk”

„Nem gondoltuk volna, hogy idáig eljutunk”
Bényi Eszter  |  2016. 12. 21., 18:51

Hogy milyen változást hozott a tánccsoport életében a Fölszállott a páva? Mi lesz a sorsa annak a bizonyos kétmillió forintnak? Mik a tervei a Dusnoki Aprók vezető táncpedagógusainak a jövőben? Mikor láthatjuk őket legközelebb? A Fölszállott a páva közönségdíjas és legjátékosabb csoportjának vezetői mindent elárultak nekünk.

Bolvári István, a Dusnoki Aprók Néptáncegyüttes lelkes táncosa a Fölszállott a páva döntője után készült kisfilmben szó szerint ezt mondta:

Nem gondoltuk volna, hogy idáig eljutunk. István és párja természetesen örömmel osztották meg felejthetetlen élményeiket is a tévénézőkkel, de tudjátok mit? Meséljenek inkább ők helyettem!
Nézzétek meg ezt a kisvideót, az őszinte gyerekszáj garantáltan mókás perceket szerez majd ebben a borús időben.

De hogyan értékelnek a felnőttek?
Tóth-Mihó Erikával és Tóth Zoltánnal beszélgettem.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Váradi Levente / MTVA és Farkas József / MTVA

- Péntek óta jutott némi idő a pihenésre?
- Szinte még fel sem ébredtünk a pénteki döntő és az azt követő ünneplés után, ezen a héten máris rengeteg teendőnk volt. Hatalmas munka volt ugyanis az is, hogy az élő adásokban az egyes szereplések alkalmával összeszedett népviseleti ruhákat és kiegészítőket ugyanolyan szépen begyűjtsük és visszaadjuk, mint ahogy megkaptuk azokat – kezdett bele beszélgetésünkbe kérdésemre válaszolva Tóth-Mihó Erika, a Dusnoki Aprók vezető táncpedagógusa. Természetesen most - így az ünnepek közeledtével - igyekszünk mi is és a táncosaink is a pihenésre koncentrálni, hiszen rengeteg munka volt ebben a néhány hónapban, de minden egyes pillanatáért megérte ennyit dolgoznunk.

- Tudjátok már, hogy mire költitek majd a pávában elnyert kétmillió forintot?
- Természetesen - mint minden tánccsoportnál - a költségeink nagy részét a fellépő ruhák beszerzése és készítése teszi ki. A mostani szereplésünk alkalmával is nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy viseletekből, csizmákból és cipőkből mindig hiány van, épp ezért ebből az összegből mindenképpen népviseleteket fogunk majd vásárolni a gyerekeknek. Arra gondoltunk, hogy érsekcsanádi és sárközi ruhákat, valamint táncos lábbeliket vásárlunk – folytatta beszélgetésünket Tóth Zoltán.

- Milyen terveitek vannak a következő évre vonatkozóan?
- Nem sokat fogunk pihenni, ugyanis januárban már készülünk a dusnoki Rác Fonóra, az előző évekhez hasonlóan ezúttal is egy önálló estét kapunk a rendezvényben, ahol a gyerekcsoportjaink szerepelhetnek, emellett a szülőkkel együtt megvendégelhetjük az ide érkezőket és persze mi is lazíthatunk egy kicsit. Már tudjuk azt is, hogy a Fölszállott a páva tehetségkutatóban minket segítő mentorok, és lehetséges, hogy egy zsűritag is ellátogat ezen a napon Dusnokra, hogy megnézzenek minket és megismerjék ezt a környéket. De ez egyelőre maradjon a mi titkunk. Emellett március elején, a Százhalombattán megrendezésre kerülő Néptánc Antológiára készülünk, amelyre még tavaly jutottunk be. Itt inkább a koreográfiákat és a koreográfusokat fogják díjazni, a legjobbak úgynevezett nívódíjjal térhetnek majd haza. Szervezés alatt van továbbá egy Kalocsán megrendezendő önálló színházi est is, de részletekről még egyelőre nem tudok nyilatkozni - mesélt a jövő évi fellépésekről Erika.

- Lesz valamilyen pávás szereplésetek is?
- Egyelőre nem tudunk ilyenről, de ha hívnak örömmel fogunk eleget tenni a felkéréseknek. A kötelezettségünk szerint egy évig rendelkezésre kell állnunk a Fölszállott a páva műsorkészítői felé, ezért biztosan lesz olyan alkalom, amikor újra „pávás színekben” táncolhatunk, ami mindig különösen kedves lesz nekünk, hiszen ez a tehetségkutató műsor életreszóló élményt adott nekünk – zárta válaszát Erika.

„Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy ezúton is köszönetet mondhassunk mindenkinek, aki az élő adások közben a Dusnoki Aprókra, így a dusnoki, kalocsai, szakmári és sükösdi származású táncosaink továbbjutására szavazott. Emellett külön hálásak vagyunk a gyerekek szüleinek, Palotai Péter polgármesternek, Ollósi Lászlónak, Walter Jánosnak és az ifjúsági csoportunk tagjainak és szüleinek, hiszen nélkülük nem sikerült volna mindaz, amit a pávától kaptunk. Köszönjük, hogy hittek bennünk!” 
A Dusnoki Aprók nevében szeretettel: Tóth-Mihó Erika és Tóth Zoltán.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-11-30 15:30:52
Ismét közeleg december 6-a, Szent Miklós napja, ami egyben a Magyar Pálinka Napja, ünnepe is. Ebből az alkalomból a Magyar Pálinka Lovagrend immáron tizenhetedik alkalommal szervez ünnepséget, amelynek idén Kalocsa város ad helyet. Az eseményen Font Sándor országgyűlési képviselő, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke is részt vesz.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 01., 08:45
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Simó Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Az első feladvány a cikkben! Még >>>
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK