2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

„Nem gondoltuk volna, hogy idáig eljutunk”

„Nem gondoltuk volna, hogy idáig eljutunk”
Bényi Eszter  |  2016. 12. 21., 18:51

Hogy milyen változást hozott a tánccsoport életében a Fölszállott a páva? Mi lesz a sorsa annak a bizonyos kétmillió forintnak? Mik a tervei a Dusnoki Aprók vezető táncpedagógusainak a jövőben? Mikor láthatjuk őket legközelebb? A Fölszállott a páva közönségdíjas és legjátékosabb csoportjának vezetői mindent elárultak nekünk.

Bolvári István, a Dusnoki Aprók Néptáncegyüttes lelkes táncosa a Fölszállott a páva döntője után készült kisfilmben szó szerint ezt mondta:

Nem gondoltuk volna, hogy idáig eljutunk. István és párja természetesen örömmel osztották meg felejthetetlen élményeiket is a tévénézőkkel, de tudjátok mit? Meséljenek inkább ők helyettem!
Nézzétek meg ezt a kisvideót, az őszinte gyerekszáj garantáltan mókás perceket szerez majd ebben a borús időben.

De hogyan értékelnek a felnőttek?
Tóth-Mihó Erikával és Tóth Zoltánnal beszélgettem.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Váradi Levente / MTVA és Farkas József / MTVA

- Péntek óta jutott némi idő a pihenésre?
- Szinte még fel sem ébredtünk a pénteki döntő és az azt követő ünneplés után, ezen a héten máris rengeteg teendőnk volt. Hatalmas munka volt ugyanis az is, hogy az élő adásokban az egyes szereplések alkalmával összeszedett népviseleti ruhákat és kiegészítőket ugyanolyan szépen begyűjtsük és visszaadjuk, mint ahogy megkaptuk azokat – kezdett bele beszélgetésünkbe kérdésemre válaszolva Tóth-Mihó Erika, a Dusnoki Aprók vezető táncpedagógusa. Természetesen most - így az ünnepek közeledtével - igyekszünk mi is és a táncosaink is a pihenésre koncentrálni, hiszen rengeteg munka volt ebben a néhány hónapban, de minden egyes pillanatáért megérte ennyit dolgoznunk.

- Tudjátok már, hogy mire költitek majd a pávában elnyert kétmillió forintot?
- Természetesen - mint minden tánccsoportnál - a költségeink nagy részét a fellépő ruhák beszerzése és készítése teszi ki. A mostani szereplésünk alkalmával is nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy viseletekből, csizmákból és cipőkből mindig hiány van, épp ezért ebből az összegből mindenképpen népviseleteket fogunk majd vásárolni a gyerekeknek. Arra gondoltunk, hogy érsekcsanádi és sárközi ruhákat, valamint táncos lábbeliket vásárlunk – folytatta beszélgetésünket Tóth Zoltán.

- Milyen terveitek vannak a következő évre vonatkozóan?
- Nem sokat fogunk pihenni, ugyanis januárban már készülünk a dusnoki Rác Fonóra, az előző évekhez hasonlóan ezúttal is egy önálló estét kapunk a rendezvényben, ahol a gyerekcsoportjaink szerepelhetnek, emellett a szülőkkel együtt megvendégelhetjük az ide érkezőket és persze mi is lazíthatunk egy kicsit. Már tudjuk azt is, hogy a Fölszállott a páva tehetségkutatóban minket segítő mentorok, és lehetséges, hogy egy zsűritag is ellátogat ezen a napon Dusnokra, hogy megnézzenek minket és megismerjék ezt a környéket. De ez egyelőre maradjon a mi titkunk. Emellett március elején, a Százhalombattán megrendezésre kerülő Néptánc Antológiára készülünk, amelyre még tavaly jutottunk be. Itt inkább a koreográfiákat és a koreográfusokat fogják díjazni, a legjobbak úgynevezett nívódíjjal térhetnek majd haza. Szervezés alatt van továbbá egy Kalocsán megrendezendő önálló színházi est is, de részletekről még egyelőre nem tudok nyilatkozni - mesélt a jövő évi fellépésekről Erika.

- Lesz valamilyen pávás szereplésetek is?
- Egyelőre nem tudunk ilyenről, de ha hívnak örömmel fogunk eleget tenni a felkéréseknek. A kötelezettségünk szerint egy évig rendelkezésre kell állnunk a Fölszállott a páva műsorkészítői felé, ezért biztosan lesz olyan alkalom, amikor újra „pávás színekben” táncolhatunk, ami mindig különösen kedves lesz nekünk, hiszen ez a tehetségkutató műsor életreszóló élményt adott nekünk – zárta válaszát Erika.

„Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy ezúton is köszönetet mondhassunk mindenkinek, aki az élő adások közben a Dusnoki Aprókra, így a dusnoki, kalocsai, szakmári és sükösdi származású táncosaink továbbjutására szavazott. Emellett külön hálásak vagyunk a gyerekek szüleinek, Palotai Péter polgármesternek, Ollósi Lászlónak, Walter Jánosnak és az ifjúsági csoportunk tagjainak és szüleinek, hiszen nélkülük nem sikerült volna mindaz, amit a pávától kaptunk. Köszönjük, hogy hittek bennünk!” 
A Dusnoki Aprók nevében szeretettel: Tóth-Mihó Erika és Tóth Zoltán.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-19 08:51:33
Ünnepi szentmise és a községi díj átadása mellett számos más programlehetőség várja az érdeklődőket, úgy is mint lovasbemutató, bábelőadás, operettműsor valamint egészségügyi állapotfelmérésen vehet részt bárki. Délután 5 órától Nótár Mary lép fel a nagyszínpadon, majd a Varga Miklós Band után pár órával később lézershow veszi kezdetét.
2022-08-17 08:49:06
A TOP-5.2.1-15 –BK1-2020-00009 azonosítási számú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” megnevezésű pályázat keretében 2022 augusztus 22-26-ig három helyszínen 15-15 roma származású gyermeket táboroztat a kalocsai Önkormányzat.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés