2022. 12. 09. péntek
Natália
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

100 gyermek arcára varázsolt mosolyt a Mosolygömb – Bensőséges, meghitt ajándékosztó ünnepség a város karácsonyfájánál

Zsiga Ferenc  |  2021. 12. 24., 12:22

Kalocsán a Sétálóutcában december 23-án, 16 órakor vette kezdetét a hagyományos Mosolygömb ajándékosztó ünnepség. A karácsonyi dallamok már messziről csalogatták a város karácsonyfája köré azokat a családokat, gyermekeket, akikre a jótékonysági Mosolygömbbe gyűjtött forintokból vásárolt meglepetés ajándékok vártak. A meghitt eseményen 100 gyermek vett át karácsonyi ajándékot.

Kalocsa Város Önkormányzata idén november 26-án indította útjára a Mosolygömböt, mellyel advent utolsó vasárnapjáig a város különböző pontjain lehetett találkozni és pénzadománnyal támogatni azokat a gyermekeket, akiknek kevesebb jut karácsonykor is.

Idén az adománygyűjtés olyan jól sikerült, hogy a város forgalmasabb pontjait, üzleteit megjárt gömbbe 450 ezer forintot gyűlt össze, de a nagyobb vállalkozások ezen felül is kitettek magukért.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Az ünnepséget a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola énektanszakos növendékeinek műsora tette meghittebbé, majd dr. Látó Anita aljegyző köszöntötte a résztvevőket.

Újra megmutatta városunk, hogy az összefogásból remek dolgokat lehet kihozni. Szeretném megköszönni az adventi vasárnapok fő támogatóinak a segítségét, hiszen minden alapanyag, kellék a négy hétvégén összegyűlt felajánlásokból valósult meg. Így számos jó szándékú embert tudtunk megvendégelni a gyertyagyújtások alkalmával forralt borral, meleg teával és zsíros kenyérrel. 

Megkülönböztetett köszönet jár a Berger - Vin Kft, Karamell -Kenyér Kft., Galántai Pincészet, Kalo - Profi Kft. (Piactéri Műanyag), Country Foodland Kft., Zsáki Zöldség és Gyümölcs Kisker, Vakkantó Shop, Schmidt Rajmund, Kákonyi István és Balogi József képviselők felajánlásaiért. 

Legalább ekkora hangsúllyal mondok köszönetet a további helyi vállalkozásoknak, kiemelten is a Kalo - Bau Kft -nek, a Kalo - Méh Trans - nak és Generál Kft -nek, akik a Kalocsa Város Óvodáiért Alapítvány számlájára összesen 120 ezer forintot utaltak az elmúlt hetekben! 

Óriási köszönet jár Kalocsa Város Szociális Bizottság tagjainak és a hivatal dolgozóinak, akik végig kísérték a Mosolygömb útját és szorgos angyalkákként ott segítettek, ahol épp szükség volt rá. Zsíros kenyeret kentek, ajándékok után jártak, vagy csomagoltak."
- mondta az eljegyző.

Dr. Látó Anita hozzátette:

Köszönet illeti a Korona Rádió munkatársait is, akik egyengették a Mosolygömb útját egy hónapon át és pillanatok alatt befogadót találtak a közel négy hét minden napjára!” Az eseményen dr. Filvig Géza szintén üdvözölte a családokat, majd a kicsik - a legnagyobb örömükre - egymás után vették át a polgármestertől a díszes papírba csomagolt ajándékaikat. Az alkalomból a város óvodáit is megajándékozták, a polgármester a csomagokat Katus Györgyné intézményvezetőnek nyújtotta át.


Míg a hideg téli délutánon a szíveket az önzetlen segítség és szeretet, a pocakokat a Betyárlángos ízletes mini fánkjai és a forró tea melegítette.

Áldott, békés, boldog karácsonyt mindenkinek!

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 08., 16:37
Perecet vont ki a forgalomból a Rossmann idegen anyag miatt! Még >>>
2022. 12. 08., 14:15
Novemberben 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest! Még >>>
2022. 12. 08., 09:40
Volt ahol csak rongáltak, de nem loptak semmit, ugyanis a kórház egyik üvegajtaját törték be, a kár 100.000 forintra rúgott. Az egyik szórakozóhelyre is besurrantak, innen hangfalakat vittek el. Még >>>
2022. 12. 08., 09:17
Idén Dr. Meszlényi Rózsa, a Tomori Pál Főiskola alapító rektora kapta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 2022-es Év Vállalkozója díját. Még >>>
2022. 12. 08., 08:28
A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra, az erről szóló rendeletmódosítás szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 12. 08., 08:10
A nyolcadik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK