2022. 01. 22. szombat
Artúr, Vince
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A Művelődési Központ húsvéti pályázatainak eredményei – Íme, a díjazottak és a győztes pályaművek!

A Művelődési Központ húsvéti pályázatainak eredményei – Íme, a díjazottak és a győztes pályaművek!
Illés György Cinó  |  2021. 04. 06., 22:41

A húsvétot sem lehetett az ilyenkor szokásos módon megünnepelni. A Kalocsai Művelődési Központ és Könyvtár (KMKK) ezért online programokat kínált a kultúrakedvelőknek. Többek közt húsvéti képeslap készítő, valamint locsolóvers író versenyt hirdettek – ezeknek az eredményeit és a beérkezett pályaműveket az alábbiakban ismertetjük.

A KMKK húsvéti programjait, amelyekbe az intézmény Facebook-oldalán kapcsolódhattunk be, portálunkon is népszerűsítettük. Nagypéntek reggeltől hétfő délutánig tartalmas kikapcsolódást kínált közösségi oldalán a KMKK. A programok közt kézműves foglalkozáson ugyanúgy részt vehettek az érdeklődők, mint mesedélutánon, emellett húsvéti hagyományainkat bemutató videókkal találkozhattunk.
Az egyik programjuk sajátos okból, a közösségi oldal moderátorainak áldásos tevékenységének  folytán meghiúsult, erről és a videó letiltásának meghökkentő magyarázatáról kapcsolódó Napi gyors cikkünkben olvashatnak, amelyben a kifogásolt rövidfilm is megtekinthető.

A programok közt szerepelt két pályázat eredményhirdetése is. Már az ünnep előtt hetekkel meghirdették a képeslap készítő pályázatot, valamint a locsolóvers író pályázatot, amelyre az elkészült képekről készült fotókkal, illetve a saját locsolóversek szavalatait tartalmazó videókkal lehetett benevezni.

A húsvéti képeslap készítő verseny eredményei

„Az óvodás és alsó tagozatos gyerekek számára meghirdetett képeslap készítő verseny nevezési határideje március 25. (csütörtök) volt.
Az összesen 67 nevező – 10 óvodás és 57 kisiskolás – pályázatát a Benke Mónika óvónő, Kiss István, Papp Róbert, valamint Török Ferenc rajztanárok alkotta zsűri rangsorolta. Az első három helyezettet díjazták, de a zsűri javaslata alapján a kisiskolás kategóriában két különdíjat is kiosztottak. Az első három helyezettek 3.000–4.000–5.000 forintos ajándékutalványt nyertek, mellettük a különdíjasok is 3.000 forintos jutalomban részesültek.
A zsűri döntése alapján a következő eredmények születtek:

Óvodás korcsoport:
1. helyezett   Horváth Rella
2. helyezett   Varga Alma
3. helyezett   Petro Zsolt Dominik

Az alsó tagozatos korcsoport:
1. helyezett   Papp Gréta Judit
2. helyezett   Kuti Bálint
3. helyezett   Orr Emma Ida

Különdíjasok:
Matota Nándor Mátyás
Nánai Júlia

A beérkezett pályaműveket megtekinthetjük az azokból összeállított videón (a cikk alább folytatódik!):


Húsvéti locsolóvers-író pályázat eredményei

A KMKK húsvéti locsolóvers-író pályázatot is kiírt, minden korosztály számára. A nevezési határidő március 25. (csütörtök) volt. A felhívása 13 videófelvétel érkezett. A beküldött pályázatokat a Farkasné Bekes Rita, a Kalocsai Szent István Gimnázium intézményvezető-helyettese, magyar-történelem szakos tanár, Romsics Imre, a Kalocsai Viski Károly Múzeum igazgatója, valamint Cserenkó Gábor író, könyvtáros alkotta zsűri bírálta el. A díjazottak itt könyvutalványt nyerhettek, szintén 3-4-5.000 forintos értékben.
A zsűri döntése alapján a következő eredmények születtek:

1. helyezett:  Prohászka Ádám
2. helyezett:  Répási Balázs
3. helyezett:  Deák István Benett

A DÍJAZOTTAKNAK ÉS MINDEN RÉSZTVEVŐNEK SZERKESZTŐSÉGÜNK EZÚTON GRATULÁL!

A díjazott videókat összefűzve a KMKK Facebook-oldalán, vagy itt is megtekinthetik:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 22., 12:58
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott „csaló portál” jelent meg az interneten – figyelmeztetett tegnapi közleményében a hivatal. Még >>>
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés