2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A Művelődési Központ húsvéti pályázatainak eredményei – Íme, a díjazottak és a győztes pályaművek!

A Művelődési Központ húsvéti pályázatainak eredményei – Íme, a díjazottak és a győztes pályaművek!
Illés György Cinó  |  2021. 04. 06., 22:41

A húsvétot sem lehetett az ilyenkor szokásos módon megünnepelni. A Kalocsai Művelődési Központ és Könyvtár (KMKK) ezért online programokat kínált a kultúrakedvelőknek. Többek közt húsvéti képeslap készítő, valamint locsolóvers író versenyt hirdettek – ezeknek az eredményeit és a beérkezett pályaműveket az alábbiakban ismertetjük.

A KMKK húsvéti programjait, amelyekbe az intézmény Facebook-oldalán kapcsolódhattunk be, portálunkon is népszerűsítettük. Nagypéntek reggeltől hétfő délutánig tartalmas kikapcsolódást kínált közösségi oldalán a KMKK. A programok közt kézműves foglalkozáson ugyanúgy részt vehettek az érdeklődők, mint mesedélutánon, emellett húsvéti hagyományainkat bemutató videókkal találkozhattunk.
Az egyik programjuk sajátos okból, a közösségi oldal moderátorainak áldásos tevékenységének  folytán meghiúsult, erről és a videó letiltásának meghökkentő magyarázatáról kapcsolódó Napi gyors cikkünkben olvashatnak, amelyben a kifogásolt rövidfilm is megtekinthető.

A programok közt szerepelt két pályázat eredményhirdetése is. Már az ünnep előtt hetekkel meghirdették a képeslap készítő pályázatot, valamint a locsolóvers író pályázatot, amelyre az elkészült képekről készült fotókkal, illetve a saját locsolóversek szavalatait tartalmazó videókkal lehetett benevezni.

A húsvéti képeslap készítő verseny eredményei

„Az óvodás és alsó tagozatos gyerekek számára meghirdetett képeslap készítő verseny nevezési határideje március 25. (csütörtök) volt.
Az összesen 67 nevező – 10 óvodás és 57 kisiskolás – pályázatát a Benke Mónika óvónő, Kiss István, Papp Róbert, valamint Török Ferenc rajztanárok alkotta zsűri rangsorolta. Az első három helyezettet díjazták, de a zsűri javaslata alapján a kisiskolás kategóriában két különdíjat is kiosztottak. Az első három helyezettek 3.000–4.000–5.000 forintos ajándékutalványt nyertek, mellettük a különdíjasok is 3.000 forintos jutalomban részesültek.
A zsűri döntése alapján a következő eredmények születtek:

Óvodás korcsoport:
1. helyezett   Horváth Rella
2. helyezett   Varga Alma
3. helyezett   Petro Zsolt Dominik

Az alsó tagozatos korcsoport:
1. helyezett   Papp Gréta Judit
2. helyezett   Kuti Bálint
3. helyezett   Orr Emma Ida

Különdíjasok:
Matota Nándor Mátyás
Nánai Júlia

A beérkezett pályaműveket megtekinthetjük az azokból összeállított videón (a cikk alább folytatódik!):


Húsvéti locsolóvers-író pályázat eredményei

A KMKK húsvéti locsolóvers-író pályázatot is kiírt, minden korosztály számára. A nevezési határidő március 25. (csütörtök) volt. A felhívása 13 videófelvétel érkezett. A beküldött pályázatokat a Farkasné Bekes Rita, a Kalocsai Szent István Gimnázium intézményvezető-helyettese, magyar-történelem szakos tanár, Romsics Imre, a Kalocsai Viski Károly Múzeum igazgatója, valamint Cserenkó Gábor író, könyvtáros alkotta zsűri bírálta el. A díjazottak itt könyvutalványt nyerhettek, szintén 3-4-5.000 forintos értékben.
A zsűri döntése alapján a következő eredmények születtek:

1. helyezett:  Prohászka Ádám
2. helyezett:  Répási Balázs
3. helyezett:  Deák István Benett

A DÍJAZOTTAKNAK ÉS MINDEN RÉSZTVEVŐNEK SZERKESZTŐSÉGÜNK EZÚTON GRATULÁL!

A díjazott videókat összefűzve a KMKK Facebook-oldalán, vagy itt is megtekinthetik:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>