2022. 05. 21. szombat
Konstantin
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Fergeteges zárókoncert a kalocsai majálison – Minden húron pendültek a kalocsai könnyűzene jeles képviselői

Illés György Cinó  |  2022. 05. 03., 15:37

Változatos zenei élményekkel kecsegtette a május elsejei programkínálat az érdeklődőket az Érsekkertben. Már az ünnep előestéjén a Platán Rendezvényközpont teraszán igényes vendéglátózene szólt az utcabálban, majd május elsején rézfúvós zenekari koncerttel kezdődött a nap. A népzene kedvelői a kalocsai tánccsoportok délutáni bemutatóit kísérő muzsikaszóval töltekezhettek föl. Az egész programsor csúcspontja volt Köteles Leander, a kalocsai származású énekes-basszusgitáros zenekarának debütálása városunkban, amely előtt az ismert kalocsai rockzenészek által alapított, környékbeli erősségekből szerveződött Felezhetetlen zenekar fellépése növelte a műfaji színességet.

A péntek esti utcabálban a Soundwitch együttes a tőlük megszokott, magas színvonalon játszott el sok közismert, népszerű slágert a tartalmas évtizedek és széles kontinensek tánczenéit fölvonultató, sokórányi repertoárjukból.

Vasárnap reggel tíz órakor a Betlenné Dajkó Ágnes vezette Kalocsai Rézfúvós Zenekar műsora hozott zenés ébresztőt a későn kelőknek, miközben a főúti sétány árnyas fasora alatt a főző társaságok már javában lakmározták a délelőtt folyamán készült ételkülönlegességeiket.


Ezt követően színház, majd késő délutánig tánc vette birtokba a színpadot – ezekről május elsejei összefoglalónkban bővebben is írunk.

Este hét órától aztán a négytagú kalocsai formáció, a Felezhetetlen zenekar adott koncertet. A magyar alternatív zene és a rock hagyományaiból egyaránt merítő, azokat sajátos zengésű ötvözetté kovácsoló dalaikkal a zenekar üde színfoltja a kalocsai könnyűzenei életnek. Tagjai közt a környékbeli rock élet olyan nagy öregjei bukkannak föl, mint az Oláh testvérek, számos korábbi rockzenei formáció szíve és ütőere: a dobos, Attila – az ütőér –, és bátyja, Gábor – a formáció szíve-motorja és frontembere –, aki gitárját az utóbbi időben basszusra cserélte.

A zenekarról egyébként már korábban is olvashattak portálunkon, legutóbb a 2020. évi „Legyen a zene mindenkié” minifesztiválon való szereplésük kapcsán, akkor részletesebben is bemutatva a csapatot, amelynek felállása a folyamatos megújulás jegyében, egyben basszusgitárosuk távozása miatt azonban azóta is változott.

Képgaléria megtekintése (29 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A kalocsai formáció koncertje közben folyamatosan duzzadt a tömeg, így

A KÖZÖNSÉG A LEANDER KILLS KONCERTJÉNEK KEZDETÉRE ZSÚFOLÁSIG MEGTÖLTÖTTE A NÉZŐTERET ÉS A SZÍNPAD ELŐTTI SZABAD TERÜLETET IS.

A lírai dallamokat és szövegeket a legvadabb, dübörgős, durva metál zene szépségeivel ötvöző, sajátos zenei koktélra Leander rendkívül energikus és sokszínű hangja teszi föl a koronát, amellyel méltán érdemelte ki az év hangja elismerést – erre a koncert előtt felhívta figyelmet a közösséget és Leander csapatát most első alkalommal végre „itthon” köszöntő dr. Filvig Géza polgármester is, aki a zenei tanulmányait városunkban kezdte, tehetséges, fiatal előadó példájára mutatva biztatta a fiatalokat, hogy küzdjenek álmaikért:

Képgaléria megtekintése (29 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Íme a példa, érdemes a pincékben, sufnikban próbálni, lehet garázsbulikat szervezni, és fejlődni, mert nyitva áll az út: kellő tehetséggel és munkával innen indulva is el lehet érni az országos sikert.”
A koncerten készítettünk egy videót is, hogy megmutassuk a ma már országosan ismert és elismert előadó földink produkcióját.
Ám, sajnos, akkora volt a kakaó, hogy a hang nagy részéből csak valami traktorzúgás szerű dolog hallatszik – derült ki az utómunkák során –, így inkább nem ágyaztuk be... Aki kíváncsi volna rá, de nem volt ott, az máskor menjen el!

Képgaléria megtekintése (29 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>
2022. 05. 19., 17:47
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés