2023. 06. 09. péntek
Félix
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Fergeteges zárókoncert a kalocsai majálison – Minden húron pendültek a kalocsai könnyűzene jeles képviselői

Illés György Cinó  |  2022. 05. 03., 15:37

Változatos zenei élményekkel kecsegtette a május elsejei programkínálat az érdeklődőket az Érsekkertben. Már az ünnep előestéjén a Platán Rendezvényközpont teraszán igényes vendéglátózene szólt az utcabálban, majd május elsején rézfúvós zenekari koncerttel kezdődött a nap. A népzene kedvelői a kalocsai tánccsoportok délutáni bemutatóit kísérő muzsikaszóval töltekezhettek föl. Az egész programsor csúcspontja volt Köteles Leander, a kalocsai származású énekes-basszusgitáros zenekarának debütálása városunkban, amely előtt az ismert kalocsai rockzenészek által alapított, környékbeli erősségekből szerveződött Felezhetetlen zenekar fellépése növelte a műfaji színességet.

A péntek esti utcabálban a Soundwitch együttes a tőlük megszokott, magas színvonalon játszott el sok közismert, népszerű slágert a tartalmas évtizedek és széles kontinensek tánczenéit fölvonultató, sokórányi repertoárjukból.

Vasárnap reggel tíz órakor a Betlenné Dajkó Ágnes vezette Kalocsai Rézfúvós Zenekar műsora hozott zenés ébresztőt a későn kelőknek, miközben a főúti sétány árnyas fasora alatt a főző társaságok már javában lakmározták a délelőtt folyamán készült ételkülönlegességeiket.


Ezt követően színház, majd késő délutánig tánc vette birtokba a színpadot – ezekről május elsejei összefoglalónkban bővebben is írunk.

Este hét órától aztán a négytagú kalocsai formáció, a Felezhetetlen zenekar adott koncertet. A magyar alternatív zene és a rock hagyományaiból egyaránt merítő, azokat sajátos zengésű ötvözetté kovácsoló dalaikkal a zenekar üde színfoltja a kalocsai könnyűzenei életnek. Tagjai közt a környékbeli rock élet olyan nagy öregjei bukkannak föl, mint az Oláh testvérek, számos korábbi rockzenei formáció szíve és ütőere: a dobos, Attila – az ütőér –, és bátyja, Gábor – a formáció szíve-motorja és frontembere –, aki gitárját az utóbbi időben basszusra cserélte.

A zenekarról egyébként már korábban is olvashattak portálunkon, legutóbb a 2020. évi „Legyen a zene mindenkié” minifesztiválon való szereplésük kapcsán, akkor részletesebben is bemutatva a csapatot, amelynek felállása a folyamatos megújulás jegyében, egyben basszusgitárosuk távozása miatt azonban azóta is változott.

Képgaléria megtekintése (29 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A kalocsai formáció koncertje közben folyamatosan duzzadt a tömeg, így

A KÖZÖNSÉG A LEANDER KILLS KONCERTJÉNEK KEZDETÉRE ZSÚFOLÁSIG MEGTÖLTÖTTE A NÉZŐTERET ÉS A SZÍNPAD ELŐTTI SZABAD TERÜLETET IS.

A lírai dallamokat és szövegeket a legvadabb, dübörgős, durva metál zene szépségeivel ötvöző, sajátos zenei koktélra Leander rendkívül energikus és sokszínű hangja teszi föl a koronát, amellyel méltán érdemelte ki az év hangja elismerést – erre a koncert előtt felhívta figyelmet a közösséget és Leander csapatát most első alkalommal végre „itthon” köszöntő dr. Filvig Géza polgármester is, aki a zenei tanulmányait városunkban kezdte, tehetséges, fiatal előadó példájára mutatva biztatta a fiatalokat, hogy küzdjenek álmaikért:

Képgaléria megtekintése (29 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Íme a példa, érdemes a pincékben, sufnikban próbálni, lehet garázsbulikat szervezni, és fejlődni, mert nyitva áll az út: kellő tehetséggel és munkával innen indulva is el lehet érni az országos sikert.”
A koncerten készítettünk egy videót is, hogy megmutassuk a ma már országosan ismert és elismert előadó földink produkcióját.
Ám, sajnos, akkora volt a kakaó, hogy a hang nagy részéből csak valami traktorzúgás szerű dolog hallatszik – derült ki az utómunkák során –, így inkább nem ágyaztuk be... Aki kíváncsi volna rá, de nem volt ott, az máskor menjen el!

Képgaléria megtekintése (29 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 06. 07., 10:16
Szinte elkényezteti a kiskőrösi és környékbeli komolyzene kedvelőket az a koncertkínálat, ami az utóbbi időben elérhető a városban. Helyi kötődésű, világhírű pályát befutott művészek látogattak vissza több alkalommal is szülővárosukba, hogy virtuóz játékukkal elkápráztassák a műértő közönséget.
2023-06-06 19:52:00
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 09., 08:38
Megszaporodtak a kullancsok az egész országban, de különösen a városokban. Még >>>
2023. 06. 08., 16:37
A NOVOFER Alapítvány, a reál tárgyak magas szintű elsajátításának ösztönzése érdekében „TUDATOS EGÉSZSÉG” címmel idén is meghirdette a Gábor Dénes Ösztöndíj pályázatot a hazai és a határainkon túl élő, magyarul tudó középiskolások körében. Még >>>
2023. 06. 08., 11:29
- Miért jöttél? A boldogság Kék Madaráért, a műsorokért, a fellépő művészekért, a szórakozásért, a támogatásért, a beteg gyermekekért? Nem számít, jöttél! Tömegével jöttél, mosolyogva, csillogó szemmel, várakozó mosollyal, földöntúli boldogsággal a végén. Még >>>
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK