2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Gyermeknap az Érsekkertben – Kincskeresés, Platán-buli és palacsinta, minden mennyiségben

2017. 05. 25., 17:53
Gyermeknap az Érsekkertben – Kincskeresés, Platán-buli és palacsinta, minden mennyiségben

Vasárnap délután a Platán Rendezvényközponttal a középpontban népesítik be kicsik és nagyok a szervező Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár reménye szerint az Érsekkertet. Ekkor rendezik meg ugyanis a városi gyermeknapot, amelynek kínálatát az intézményvezető ajánlja a figyelmedbe.

Bár hivatalosan 15-től 18 óráig tart a buli, dr. Magóné Tóth Gyöngyi előrevetítette, hogy a korábban, akár már délután kettőre érkezőket sem fogja senki hazazavarni. Sőt, ők minden bizonnyal előbb jutnak majd a Platán Rendezvényközpont teraszán sülő palacsintához, amelyért tavaly is kígyózó sorokban álltak kicsik és nagyok.

Annál is inkább, hiszen sokunk kedvenc fogását

ingyen lehet majd fogyasztani,

ahogyan a legtöbb ekkor kínált lehetőséggel élni sem kerül majd a szülőknek egyetlen forintjába sem.


Forrás: KALOhírek archív

Ezt fontosnak vélte kiemelni a házigazda intézményvezető, mondván árusokat sem hívnak ezen a napon a helyszínre, a cél ugyanis az, hogy a szülők pénztárcáját ne terhelje súlyos tízezrekkel az, hogy az ünnep alkalmából együtt kimozdul, és jól érzi magát a család.

A helyszín és a rendezvényelemek a korábbi években nagyon jól vizsgáztak – emlékeztet Magóné.
– A Platánra, a mellette lévő területre és a játszótérre koncentrálnak majd a programok. Tavaly igen népszerű volt a kincskereső játékunk, amelynek lényege, hogy a Platán környékén kis képeket-ikonokat fogunk elrejteni, amelynek megtalálói beválthatják azokat különböző finomságokra-édességekre.
Délután négy órakor nyílik Tamás Éva játéktára, ez lesz a matinékoncertünk, majd játékos vetélkedőre invitáljuk a gyerekeket fél öttől. A nevezés délután kettőtől folyamatos lesz.
Ezen kívül ugrálóvárral is készülünk, valamint kitelepül a rendezvény idejére egy rendőrautó és egy tűzoltóautó is a helyszínre, amellyel közelebbről megismerkedhetnek a gyerekek, illetve kollégáim közreműködésével kézműves-foglalkozásokat tartunk folyamatos kísérőprogramként – vázolta a vasárnapi kínálatot dr. Magóné Tóth Gyöngyi, hangsúlyozva, hogy minden általa elmondott elem ingyenes az Érsekkertbe látogatók számára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés