2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a második húsvéti kultúrpiac – Az Octopus Egyesület népszerű hagyományt teremtett

Illés György Cinó  |  2024. 03. 26., 09:00

A piac tér megtelt emberekkel, a környező parkolók autókkal tegnap, március 24-én, virágvasárnap délután, amikor az Octopus Egyesület az immár hagyományos nagy rendezvényét, a második húsvéti kultúrpiacot tartotta meg a kalocsai piactéren. A civil kezdeményezés decemberben a karácsonyi kultúrpiac idején ünnepelte egyéves fennállását, de már a város várva várt nagyrendezvényei sorába tartozik a kézműves és kistermelői vásárt és kulturális csemegéket összekötő, a piacteret élettel megtöltő, pompás közösségi élményt is nyújtó esemény.

Bár más rendezvényeket, például a sétálóutcában látható „raklapkiállításokat” is szerveznek, az Octopus Egyesület leginkább ezzel a kezdeményezésével bizonyította, hogy méltó arra, hogy használata kapja meg az egykori Tiszti Klub épületét
– erről épp a múlt csütörtök ülésén döntött a képviselő testület, egyelőre december 31-ei lejárattal.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)

A mostani kultúrpiacon zsúfolásig megtelt a piactér, talán az eddigi leglátogatottabb ilyen alkalom volt, amelyen szinte minden asztalon árulta valaki a portékáit, köztük kézműves termékeket, dísztárgyakat, ruhaneműket, lakberendezési cikkeket, emellett különféle élelmiszereket– mézet, kézműves sajtokat, chilis ételízesítőket, levendulás termékeket– is lehetett vásárolni, de ugyanúgy megtalálhattuk a kínálatban ásványokat ékszereket, virágot, képzőművészeti alkotásokat, virágot, sok-sok húsvéti hímes tojást, és felsorolni is sok volna, hogy még mi mindent. A kisgyermekes családok számára játék baba- és gyermekruhabörze, valamint játék csere-bere lehetősége tette még vonzóbbá.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)

A piac bejáratánál frissítőket lehetett vásárolni, a szokásos becsület kasszás rendszerben, és egész délután változatos kulturális programok színesítették a kínálatot, immár a rendezvény színvonalához méltó háttérrel kialakított alkalmi színpadon, illetve az ABC melletti lépcsőn.
Ezek sorában elsőként a Kalocsai Pünkösdi Gyülekezet presbitere mondott köszöntőt, majd az Adorate, Keresztút programot ismertette.
Cserenkó Gábor Híres kalocsaiak címmel tartott előadást.
Rövid koncertet adott az Őszi Kultúrpiacon már megismert Változó Korszak– Kanalas János (ének, dalszöveg) és Lakatos Bence Gábor (gitár, zene), valamint a Kalocsa Kamarakórus, majd Naiv Fuvola Varázs címmel egy Budapestről érkezett fuvola-gitár duó szórakoztatta a közönséget, végül a Soundwitch Zenekar két tagja, Váczi-Wachsmann Ildikó (ének) és Szollár Rezső (billentyűs) zárta a nap változatos kulturális felhozatalát.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)

A gyerekek is remekül szórakoztak a nekik szánt programokkal: lent a piactéren arcfestésre jelentkezhettek, de népszerű volt körükben a tombola, zsákbamacska vásárlása is, és örömmel majszolták a hatalmas vattacukrokat, kürtős kalácsot, míg a piaccal szemközti biztosítási irodában berendezett gyereksarokban, játékok, rajzeszközök várta őket, és mesemondó lány varázsolta el meséivel a csillogó szemű csöppségeket.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)

Összegzésképpen elmondhatjuk: a kultúrpiac nem veszítette el a varázsát, sőt talán fokozódó érdeklődés kíséri az Octopus Egyesület zászlóshajó rendezvényét. A résztvevőknek és az érdeklődőknek az időjárás is kedvezett, hiszen bár kissé változékony és szeles, de szép tavaszias idő volt egész délután, bár a nap zárására érkezett egy kis eső is.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)

Folytatás az aratási idő környékén várható a Nyári Kultúrpiacon.

Azon is ott leszünk, ha elférünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK