2023. 12. 01. péntek
Elza
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Jó hangulatú mulatság az Idősek Világnapján, Kalocsán

Zsiga Ferenc  |  2023. 09. 30., 11:12

Szeptember 29-én, pénteken délután megtelt a Művelődési Ház udvarán felállított nagysátor, több száz szépkorú jött el, hogy együtt ünnepelje az Idősek Világnapját, amit Kalocsa Város Önkormányzata megbízásából az Innovációs és Közművelődési Központ rendezett a nyugdíjasoknak.

A gálára eljöttek a nyugdíjas klub tagjai, az idősotthonok lakói, számos baráti társaság mellett nagyon sokan egyénileg érkeztek. Miközben mindenki szabadon választva, jó hangulatban elfoglalta a helyét, a város ismert muzsikusa, a maga is nyugdíjas Szombati Ferenc örökzöld slágerekkel szórakoztatta a közönséget, a program későbbi részében még meg is énekeltette a publikumot.

A város szépkorú lakóit dr. Filvig Géza köszöntötte, és mint mondta:

Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívásunkat, és hogy ezt a jeles napot közösen tudjuk megünnepelni. Ilyenkor megáll az ember egy pillanatra és végig gondolja, hogy mit is köszönhetünk az előttünk járó generációknak. Azért említem ezt, mert ahogy az életünket éljük, ahogy a munkánkat végezzük, azt önök alakították ki, önök, a szüleink, a nagyszüleink.”

Képgaléria megtekintése (15 db kép)


A polgármester a felidézte, milyen szép pillanatokat élt meg a nagyszüleivel, amikor a szülei dolgoztak és a papa, mama vigyázott az unokákra.
Minden, ami körülvesz bennünket az országban és itt Kalocsán, azt mind-mind Önök teremtették meg a verejtékes munkájukkal. Az a legkevesebb, hogy ezt megköszönjük önöknek – fogalmazott a városvezető.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)


Mint elhangzott, a felgyorsult világban hajlamosak vagyunk arra, hogy elvesszünk az apróbb részletekben, a fontos, jelentős dolgokra kevésbé figyeljünk. Pont azoktól vonjuk el a figyelmünket, szeretetünket, akik leginkább megérdemlik.

Nagyon bízom abban, hogy Kalocsa városában azt érzik az idősebbek, hogy megvannak becsülve, szeretettel gondolnak rájuk. Ezért szeretnénk, hogy az Idősek Világnapját a jövőben is közösen ünnepeljük meg; lehetőségük legyen találkozni, beszélgetni egymással, régi kollégákkal, barátokkal, ismerősökkel, és hogy egy jó hangulatú délutánt töltsenek el együtt” mondta a polgármester,aki a továbbiakban emlékeztetett, hogy a "Gondosóra" is arról szól, hogy az egyedülálló időseknél legyen egy olyan eszköz, amellyel ha valami baj van, segítséget tudnak kérni. Ha bárkinek erre szüksége van, az önkormányzat segít a beszerzéshez szükséges adminisztrációban – ajánlotta fel dr. Filvig Géza.

A mai nap természetesen a jókedvről, vidámságról szóljon! Nagyon szép délutánt, jó hangulatot kívánok önöknek, köszönöm, hogy együtt ünnepelhetünk!” – zárta ezekkel a gondolatokkal a beszédét a polgármester, majd végezetül a képviselő-testület tagjai nevében is az év valamennyi napjára derűt, egészségben gazdag nyugdíjas éveket kívánt a város valamennyi nyugdíjas lakójának.

A folytatásban Pécsi Vivien, a képviselő-testület Kulturális és Szociális Bizottságának elnöke Sarmon Alajosné: Köszöntő idősek napjára című írását olvasta fel. 

Képgaléria megtekintése (15 db kép)


Amint a taps elült, a Mezei Virágok Népdalkör lépett a színpadra, és a zömében nyugdíjasokból álló, a hagyományőrzésben példát mutató közösség viseletbe öltözve közismert kalocsai és Kalocsa környéki, kristálytiszta hangon előadott dalokkal szórakoztatta a produkciót hálásan, elismeréssel fogadó közönséget.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)


A finom ebéd elfogyasztása előtt Simon Zoltán alpolgármester mondott pohárköszöntőt.

A következő fél órában Berta Somogyi Gabriella előadásában közismert magyar popslágereket, sanzonokat, örökzöld musical dalokat hallhatott a mind vidámabb közönség.

Délután 5 órától az 1975 óta zenélő Kaczor Feri, a mulatós zene egyik ismert előadója mások mellett saját slágereivel zárta a kalocsai Idősek Világnapja végig jó hangulatú rendezvényét.
Forrás: baon.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-11-30 15:30:52
Ismét közeleg december 6-a, Szent Miklós napja, ami egyben a Magyar Pálinka Napja, ünnepe is. Ebből az alkalomból a Magyar Pálinka Lovagrend immáron tizenhetedik alkalommal szervez ünnepséget, amelynek idén Kalocsa város ad helyet. Az eseményen Font Sándor országgyűlési képviselő, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke is részt vesz.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 01., 08:45
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Simó Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Az első feladvány a cikkben! Még >>>
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK