2022. 05. 25. szerda
Orbán
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kétnapos majális volt Kalocsán – Több ezren kapcsolódtak ki az Érsekkertben

Illés György Cinó  |  2022. 05. 04., 09:49

Változatos zenei élményekkel kecsegtette a május elsejei programkínálat az érdeklődőket az Érsekkertben. Már az ünnep előtti nap is gyermekműsor várta a kisebbeket, akik a másnapi színpadi programok mellett a vásár színes forgatagágban és a vidámpark pezsgésében mindvégig találhattak kedvükre való mókát. Zene, tánc, étel-ital, körhinták, dodzsem, móka, kacagás, árnyékot adó fák és napfényes jó idő – mi kell még egy remek május elsejéhez?

Hát, a publikum!
No, innen az sem hiányzott: alig várták az emberek, hogy a kétéves koronavírus-járvány után kiszabadulhassanak, és végre, újra egy önfeledt majálison együtt élvezhessék a tavaszi szellőt és a vidám programokat.

Nem csoda tehát, hogy a környező parkolók dugig teltek autóval már reggel óta. Délelőtt főképp kisgyermekes családok sokasága lepte el a korábbi évekhez hasonlóan az érsekkerti hátsó, Martinovics utca felől megközelíthető parkolóban felállított vidámparkot, a bevezető út mentén álló bazársort és a főbejárat melletti füves tisztás körül elhelyezett étkező, italozó büfés kocsik környékét.

A kicsik már előző nap is találhattak nekik valót a kínálatban, hiszen a kétnapos rendezvény nyitóprogramjaként a Bóbita Zenekar gyermekkoncertje szórakoztatta őket.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A Platánban este is zenés program várta a szórakozni vágyókat, amint arról írtunk már a majális zenei kínálatáról szóló cikkünkben, ott részletesebben is szólva a Felezhetetlen és a Leander Kills koncertjeiről is.

A szabadtéri színpad másnap délelőtt is tartogatott izgalmakat a kisgyermekek számára: tíz órától a Szép Ernő Színház gyermekelőadása szórakoztatta őket. A tátott szájú csöppségek a Panni és az álommanó című mesét láthatták.

Ugyanitt előtte rézfúvós zenekari koncert, utána pedig táncbemutatók és koncertek szolgáltattak változatos programot, immár a nagyobbaknak is.

Délután egy órától a G-Flow Dance School tartott bemutatót, akiknek modern tánc előadását a kalocsai hagyományőrző tánccsoportok tradicionális lépései és koreográfiái ellenpontoztak.
Színpadra léptek

  • a kalocsai Liszt Ferenc AMI tánccsoportjai,
  • a Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület művészeti csoportjai, valamint
  • a Piros Rózsa Táncegyüttes és
  • a Kalocsai Hagyományőrző Népi Együttes táncosai.


Ez a nap hagyományosan is a kalocsai folklór seregszemléje volt, amelynek helyszínét mindig is a szabadtéri színpad adta, így ezzel a folklórdélutánnal sok évtizedes hagyomány folytatódott városunkban.

A mindig népszerű vidámpark mellett vidám perceket okoztak a főbejárat előtt elhelyezkedő „régi motorosok”, akik tip-top állapotú matuzsálem motorkerékpárjaikkal szívesen el is vitték egy körre az arra vállalkozókat.
Amint megtudtuk, május közepén egy nagyobb szabású, országos találkozóra sokkal több motorcsodát is várnak, az oldtimer járgányok környékbeli szerelmeseinek is nagy örömére.

 

A régi időkben megszokottnál kevesebb főzőtársaság települt ki a vadgesztenyés főúti sétány mellé, ahol a korábban előforduló túlzott nyüzsgés és tömeg helyett így kifejezetten családias, nyugodt környezetben főzőcskézhettek és falatozhattak a majálisozók.

A végre újra „szabad május elseje” az idősebbekben okozhat némi áthallást. Nos, ezt jócskán fölerősítheti az a molinó, amely fotók segítségével idézi föl az egykor volt május elsejék hangulatát, az ötvenes évektől a legutóbbi időkig.
Le is fotóztuk, amennyire a terep engedte, nézzék meg ebben a cikkünkben, amelynek címéül a legviccesebb, ’50-60-as évekből származó szlogent választottuk:

„ÉLJEN A NEMZETKÖZI MUNKÁSOSZTÁLY HARCOS ÜNNEPE!”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 16:21
Az elkövető a könyökével megütötte a nő száját, leverte a szemüvegét, valamint betörte telefonjának a kijelzőjét. Még >>>
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés