2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: 388 Ft   : 352 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Kigyúltak a karácsonyi fények – Első adventi gyertyagyújtó ünnepély Kalocsán

Illés György Cinó  |  2022. 11. 29., 12:36

November 27- én, vasárnap délután fél öt órai kezdettel Kalocsa Város Önkormányzata és a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ Nonprofit Kft. (KIKK) szervezésében tartották az első idei adventi gyertyagyújtó alkalmat. A város karácsonyi díszkivilágítását és az első gyertyát Papp Róbert, városunk díszpolgára és Gera-Csontos Hajnalka református lelkipásztor gyújtotta meg, műsort a Liszt Ferenc AMI ének tanszakának növendékei adtak. Az ünnepély után a Városházán adott koncertet a Kalocsa Kamarakórus, a Paks Városi vegyes kar vendégszereplésével.

Az ünnepély felütéseként Papp Róbert Advent Gyertyái című költeményét Kállai Sándor mondta el.

Advent első gyertyácskája
Jelentse hitünket!
Higgyük, hogy a jóság soha
Nem hagyhatja el szívünket!

A második gyertya lángja
Reményünkért lobogjon,
Hogy mindegyik kicsiny házba
A békesség kopogjon!

A harmadik apró gyertya
Örömünkért gyulladjon!
Jókedvet a csüggedőnek,
Komornak az Úr adjon!

A negyedik gyertya fénye
Szeretet árasszon,
S e szeretet mindenkihez
Szüntelenül áradjon!

 

A folytatásban előbb Papp Róbert, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola pedagógusa osztotta meg ünnepi gondolatait a megjelentekkel, majd Gera-Csontos Hajnalka lelkipásztor kérte Isten áldását az ünnepi közösségre.

Miután Gera-Csontos Hajnalka és Papp Róbert fölkapcsolta előbb a város karácsonyi díszkivilágítását, majd meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját.


A továbbiakban a Kalocsai Liszt Ferenc AMI vokális tanszakjának ünnepi összeállítása hangzott el. Kerekesné Geri Zsuzsanna tanítványai, Gráfik Leila, Jagicza Zsófia, valamint Müller Nóra filmzenéket és alkalomhoz illő slágereket adtak elő.
Erről egy videós ízelítőt is készítettünk:


A rendezvény során a Sétálóutcában e célból felállított sátraknál a Kalocsai Polgármesteri Hivatal önkéntes dolgozói vendégelték meg a megjelenteket zsíros kenyérrel és teával, miközben a mosolygömbbe a kalocsai rászoruló gyermekek ünnepének szebbé tételére gyűjtöttek adományokat.


Az adventi műsort követően, este öt órától a Városháza dísztermében a Kalocsa Kamarakórus adott adventi hangversenyt, a Paks Városi Vegyes Kar vendégszereplésével, Englerné Böttger Boglárka, illetve Babenyecz László vezényletével. Zongorán közreműködött Csupor Balázs, a Liszt AMI tanára.

Aki most lemaradt, jövő vasárnap a második gyertyagyújtással kárpótolhatja magát – jótékonykodni akkor is lehet majd!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK