2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Könnyűzenei koncertekkel zárult a Városi Majális

2023. 05. 07., 09:10

Május elsején az Érsekkertben tartott kalocsai retró majális kulturális kínálatát három könnyűzenei koncert is színesítette. Két ismert helybéli formáció – a Clippers és a Veracruz – mellett a dalénekes Peter Srámek is színpadra állt.

Május elseje előestéjén a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület közös vacsorájával, táncházzal és kifulladásig tartó mulatozással egybekötött májusfa állításával indult az idei városi rendezvény, majd a majálisi forgatag kulturális kínálatát három könnyűzenei koncert is színesítette: a Clippers és a Veracruz mellett a dalénekes Peter Srámek is színpadra állt.

Május elsején kézműves-bemutatóval várta az érdeklődőket Kovács László Fazekas alkotóháza, ahol előző nap este tartották az évadnyitót, Szolanics Elvira és Nagy László kerámiáiból nyílt kiállításával, majd a Bokros Trió adott koncertet. A programokat kalocsai borkóstoló egészítette ki.
bővebben ...


A Clippers koncertjén lehetetlen volt nyugodtan ülni, a vérpezsdítő rockabilly muzsika ritmusát mindenki ütötte a lábával (...) a Veracruz koncertjére aztán sokan már ülni sem tudtak, a színpad elé sereglett a tömeg, és hágott tetőfokra a hangulat."- olvasható a Kalocsai Néplap Online felületén megjelent tudosításban.


Forrás: Illés György / KALOhírek


A magyar nyelven éneklő, szlovák származású Peter Srámek, Fonogram-díjas énekes pályafutását- és kalocsai fellépését is tartalmazó tudósítás megtekintéséhez kattints a Kalocsai Néplap Online-on megjelent fotógalériás cikkre, ahol videók segítségével átélheted online a Városi Majális hangulatát!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>
2023. 05. 31., 14:10
A XXXI. Kék Madár Fesztivál péntektől vasárnapig tartó programpalettáján különféle kulturális, gyermek és könnyűzenei programok szerepelnek. Még >>>