2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Közeleg az ünnep – Kalocsa adventi várakozásának előszele

2017. 11. 20., 17:10

Nem csak a bevásárlóközpontok és szupermarketek dekorációján, rövidesen a rádiók zenei kínálatának változásán és a neten minden bizonnyal heteken belül útjukra induló „Reszkessetek betörők” és Kevin-mémek térhódításával lehetünk biztosak abban, hogy apró, de határozott léptekkel közeleg a szeretet ünnepe.

Megjelent a helyi médiában és a kalocsai adventi programokért felelős Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár közösségi oldalán is több tájékoztató felhívás, amely a lakosságot mozgatja meg, hangolja már jó előre az ünnepi hangulatra.

Éppen a napokban hozták nyilvánosságra, hogy az idén – a korábbi gyakorlathoz visszakanyarodva – a helyben jelen lévő egyházak képviselői fogják hétről hétre lángra lobbantani a sétálóutcában felállításra kerülő adventi emelvény díszes koszorúját.

December 3-án Gera Csontos Hajnalka református lelkipásztor kapcsolja fel az épülőben lévő városi díszkivilágítás fényeivel egyetemben a koszorú első gyertyájának fényét. Ezen nap különlegessége lesz, hogy tiszteletüket teszik majd városunk jótékony motorosai, akik ekkora időzítik éves jótékonysági gurulásukat, amelynek első állomása a Szent Kereszt Tagkórház gyermekosztálya lesz, de ajándék és szaloncukor minden bizonnyal a sétálóutcai tömegben lévő apróságoknak is jut majd.

A „gyertyagyújtók” sorában ott lesz még Bálint Miklós, a Magyar Pünkösdi Egyház kalocsai gyülekezetének lelkipásztora, Halasi László hartai evangélikus lelkész, illetve a sort advent utolsó vasárnapja előtti szombaton (hiszen a negyedik vasárnap december 24. szentestére esik) dr. Mészáros István kalocsai templomigazgató zárja majd.

Mindezzel párhuzamosan a Művelődési Központ meghirdette "Betlehem Készítő Versenyét" gyermek és felnőtt kategóriákban, amelynek legszebb alkotásait a Városi Színház előcsarnokában fogják kiállítani – a felhívás részleteit pedig az alábbi plakáton lehet olvasni!

Ugyancsak a kalocsaiak jelentkezését várják, ha felajánlaná valaki az udvarában, háza előtt, vagy ismerősénél lévő fenyőfát, amelyet örömmel látna viszont a belvárosban, feldíszítve Kalocsa karácsonyfájaként.

„Felkérjük azon kedves kalocsai lakosokat, akiknek 3,5 méternél magasabb fenyőfájuk van, és szívesen felajánlanák a városnak, jelezzék a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár e-mail címén: kalokultura@kalocsa.hu vagy a 78/600-777-es telefonszámon. A felajánlásokat 2017. december 1-ig fogadjuk”, olvasható a felhívás portálunkon is.

A fa kiválasztásában egyébként a Parkgondozó Kft. lesz az illetékes, aki annak biztonságos kivágásáról és elszállításáról is gondoskodni fog.

A harmadik, s egyben utolsó ünnepi „előhang”, amelyet ugyancsak a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár tett közzé, ezúttal a leendő adventi vásár árusainak célozva, hogy az idén is várják a jelentkezésüket és – a korábbi gyakorlat szerint – ingyenesen biztosít számukra helyet a sétálóutcában december 11-23. között.

„Várjuk azon kézművesek, alkotók, kereskedők és élelmiszert készítők jelentkezését, akik az adventi és karácsonyi hagyományok hangulatához illeszkedő, színvonalas termékekkel, valamint a télhez kötődő ételekkel és italokkal részt vennének a rendezvényen”, áll a felhívásban, a már ismertetett kontaktokkal.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK