2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Megjött a Mikulás – A kalocsai gyerekek muzsikaszóval várták

Illés György Cinó  |  2017. 12. 07., 18:51

A Chili-Train paprikavonat ezúttal Mikulás-vonattá lényegülve rótta a köröket a csillogó szemű gyerekekkel, akiket a sétálóutcában négy órától palacsintával vártak a szervező Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár (KKKK) munkatársai. A Tiszti Klub emeleti rendezvénytermében interaktív koncert fokozta az izgalmakat, amelyek természetesen a Mikulás hat óra körül történt érkezésével hágtak tetőfokra.

A városnéző kisvonat üzemeltetője az ünnepélyes alkalomra tekintettel kedvezményes, lényegében önköltségi áron nyújtotta a szervezők részére a gyerekek közt igen népszerű szolgáltatását, amit az érdeklődők ingyenesen vehettek igénybe – tudtuk meg.

A kocsikázás után a KKKK munkatársai a sétálóutcában, az intézmény központi épületének, az egykori Tiszti Klubnak a bejáratánál várták a gyerekeket egy kis palacsintázásra, ezúttal saját sütésű palacsintákkal.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Este öt órakor a Széltolók együttes adott sok tréfás játékkal fűszerezett, vidám koncertet, megmozgatva, megtáncoltatva a gyerekeket.
Legalábbis azokat, akik nem a terem hátsó részében berendezett kézműves-sarokban nyüzsögtek, ahol csillámtetkót is kaphattak az ebben már igen gyakorlott „művházasoktól”.
Lakatos Norbert, vak lufizsonglőr különféle figurákat hajtogatott, és jóvoltából segítőkutyákkal is barátkozhattak a gyerekek.

Este hat óra tájban érkezett aztán a nagyszakállú Mikulás bácsi, aki a nap reggelére telepakolta az ablakokban a sok-sok csizmát.
Itt azoknak adta át ad ajándékokat, kikhez nem ért oda idejében, így az ablakba nem rakott semmit, vagy akiknek a csizmájából kifelejtett valamit, esetleg nem fért bele. Őket név szerint, egyenként szólította magához, és mi tagadás, volt köztük olyan is, aki kissé megszeppenve ült a vénséges-vén Mikulás apó ölébe.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK