2023. 12. 01. péntek
Elza
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Megjött a Mikulás – A kalocsai gyerekek muzsikaszóval várták

Illés György Cinó  |  2017. 12. 07., 18:51

A Chili-Train paprikavonat ezúttal Mikulás-vonattá lényegülve rótta a köröket a csillogó szemű gyerekekkel, akiket a sétálóutcában négy órától palacsintával vártak a szervező Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár (KKKK) munkatársai. A Tiszti Klub emeleti rendezvénytermében interaktív koncert fokozta az izgalmakat, amelyek természetesen a Mikulás hat óra körül történt érkezésével hágtak tetőfokra.

A városnéző kisvonat üzemeltetője az ünnepélyes alkalomra tekintettel kedvezményes, lényegében önköltségi áron nyújtotta a szervezők részére a gyerekek közt igen népszerű szolgáltatását, amit az érdeklődők ingyenesen vehettek igénybe – tudtuk meg.

A kocsikázás után a KKKK munkatársai a sétálóutcában, az intézmény központi épületének, az egykori Tiszti Klubnak a bejáratánál várták a gyerekeket egy kis palacsintázásra, ezúttal saját sütésű palacsintákkal.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Este öt órakor a Széltolók együttes adott sok tréfás játékkal fűszerezett, vidám koncertet, megmozgatva, megtáncoltatva a gyerekeket.
Legalábbis azokat, akik nem a terem hátsó részében berendezett kézműves-sarokban nyüzsögtek, ahol csillámtetkót is kaphattak az ebben már igen gyakorlott „művházasoktól”.
Lakatos Norbert, vak lufizsonglőr különféle figurákat hajtogatott, és jóvoltából segítőkutyákkal is barátkozhattak a gyerekek.

Este hat óra tájban érkezett aztán a nagyszakállú Mikulás bácsi, aki a nap reggelére telepakolta az ablakokban a sok-sok csizmát.
Itt azoknak adta át ad ajándékokat, kikhez nem ért oda idejében, így az ablakba nem rakott semmit, vagy akiknek a csizmájából kifelejtett valamit, esetleg nem fért bele. Őket név szerint, egyenként szólította magához, és mi tagadás, volt köztük olyan is, aki kissé megszeppenve ült a vénséges-vén Mikulás apó ölébe.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-11-30 15:30:52
Ismét közeleg december 6-a, Szent Miklós napja, ami egyben a Magyar Pálinka Napja, ünnepe is. Ebből az alkalomból a Magyar Pálinka Lovagrend immáron tizenhetedik alkalommal szervez ünnepséget, amelynek idén Kalocsa város ad helyet. Az eseményen Font Sándor országgyűlési képviselő, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke is részt vesz.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 01., 08:45
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Simó Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Az első feladvány a cikkben! Még >>>
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK