2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Óriási érdeklődés az Octopus húsvéti kultúrpiacán – Évente négy hasonló rendezvényt terveznek

Illés György Cinó  |  2023. 03. 28., 07:45

A bolhapiaci árusokkal, illetve a kapcsolódó agrárexpó kiállítóival együtt közel száz standon árulták portékáikat a kézművesek és őstermelők az Octopus Egyesület és a Kalocsa és Térsége Civil Szervezetek Szövetsége közös szervezésében megvalósult, március 26-án, vasárnap délután két órai kezdettel megtartott húsvéti kultúrpiacán, amelyre mintegy öt-hatezer érdeklődő volt kíváncsi.

A kalocsai piactéren és az ABC, valamint a Corona Pizzéria előtti közterületeken kipakolt standoknál nézelődőket egész délután kalocsai előadók szórakoztatták a piactéri halbolt előtti területrészen. Hasonló rendezvényt szervezett az egyesület már karácsony előtt is, és már akkor is sokan voltak kíváncsiak az újdonság erejével ható vásárra, az érdeklődés azonban még ahhoz képest is jócskán növekedett.

Sült húsok, kürtős kalács és vattacukor illata töltötte be a Búzapiacteret, ahol fölsorolhatatlanul sok féle – köztük rengeteg kifejezetten húsvéti – terméket árusítottak a vásárosok, miközben kézműves hamburgerrel, sült kolbásszal, limonádéval vagy hajósi cserszegi fűszeres borból készült fröccsel csillapíthatták éhségüket és szomjukat a résztvevők, becsületkasszás rendszerben.

Képgaléria megtekintése (47 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A programhoz kapcsolódott a Kortárs Művészeti Klub is, ahol Cserenkó Gábor 99 kép Kalocsáról című kötetének anyagát mutatták be az érdeklődőknek.
A piactéren délután három órától kezdődően folyamatosan váltották egymást a különböző előadók egészen este nyolc óráig.

A fellépők között tisztelhettük a Református Kórust, a Kalocsai Fúvószenekart, a kalocsai Szent István Gimnázium diákjainak egy csoportját, a Tábortűz Zenekart, a városunkban most első alkalommal fellépett Köteles Cindyt, valamint a Soundwich Zenekart, míg az átszerelések, színpadi beállások idején a lufibohócként is ismert, ezúttal más oldaláról bemutatkozó Fanti DJ-ként szórakoztatta a közönséget.

Képgaléria megtekintése (47 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Az agrárexpó keretében hegyomlásnyi traktort éppúgy kiállítottak, mint egy komplett mezőgazdasági drón rendszert, a hozzá tartozó – magyar fejlesztésű – vezérlő és utántöltő állomással, de kitelepült egy kertészeti cikkeket forgalmazó vállalkozás, valamint az egyik kalocsai munkaruházati szaküzlet és az egyik hajósi borászat is.

A forgalom délután három és négy óra között tetőzött, de sokan voltak kíváncsiak az ismert magyar slágereket, valamint édesapja, Köteles István szerzeményeit előadó, kalocsai származású Köteles Cindy produkciójára is, és a vasárnap esti időpont ellenére még hét és nyolc óra közt is szép számmal hallgatták a Sounwich Zenekar színvonalas bárzenéjét.

Képgaléria megtekintése (47 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Kalocsa Város Önkormányzata a piactér bérleti díjának és a közterület-használati díjak elengedésével járult hozzá a rendezvény sikeréhez, cserébe a város közösségi, társadalmi és kulturális életét nagymértékben gazdagította az Octopus Egyesület, immár második alkalommal.

Az óriási érdeklődés láttán biztosak lehetünk a folytatásban.

Annál is inkább, mivel a főszervező, Bagó István portálunknak elmondta: évente négy hasonló rendezvényt szeretnének tető alá hozni. A télen debütált karácsonyi és a mostani, nagy sikerű húsvéti kultúrpiac után egy nyári és egy őszi rendezvénnyel is készülnek, amelyeken mindenkinek igyekeznek lehetőséget adni, hogy tevékenységeivel, termékeivel, művészeti alkotásaival bemutatkozhasson a kalocsai közönségnek.
A vasárnap látottak alapján érdektelenségtől biztosan nem kell tartaniuk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>