2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Óriási érdeklődés az Octopus húsvéti kultúrpiacán – Évente négy hasonló rendezvényt terveznek

Illés György Cinó  |  2023. 03. 28., 07:45

A bolhapiaci árusokkal, illetve a kapcsolódó agrárexpó kiállítóival együtt közel száz standon árulták portékáikat a kézművesek és őstermelők az Octopus Egyesület és a Kalocsa és Térsége Civil Szervezetek Szövetsége közös szervezésében megvalósult, március 26-án, vasárnap délután két órai kezdettel megtartott húsvéti kultúrpiacán, amelyre mintegy öt-hatezer érdeklődő volt kíváncsi.

A kalocsai piactéren és az ABC, valamint a Corona Pizzéria előtti közterületeken kipakolt standoknál nézelődőket egész délután kalocsai előadók szórakoztatták a piactéri halbolt előtti területrészen. Hasonló rendezvényt szervezett az egyesület már karácsony előtt is, és már akkor is sokan voltak kíváncsiak az újdonság erejével ható vásárra, az érdeklődés azonban még ahhoz képest is jócskán növekedett.

Sült húsok, kürtős kalács és vattacukor illata töltötte be a Búzapiacteret, ahol fölsorolhatatlanul sok féle – köztük rengeteg kifejezetten húsvéti – terméket árusítottak a vásárosok, miközben kézműves hamburgerrel, sült kolbásszal, limonádéval vagy hajósi cserszegi fűszeres borból készült fröccsel csillapíthatták éhségüket és szomjukat a résztvevők, becsületkasszás rendszerben.

Képgaléria megtekintése (47 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A programhoz kapcsolódott a Kortárs Művészeti Klub is, ahol Cserenkó Gábor 99 kép Kalocsáról című kötetének anyagát mutatták be az érdeklődőknek.
A piactéren délután három órától kezdődően folyamatosan váltották egymást a különböző előadók egészen este nyolc óráig.

A fellépők között tisztelhettük a Református Kórust, a Kalocsai Fúvószenekart, a kalocsai Szent István Gimnázium diákjainak egy csoportját, a Tábortűz Zenekart, a városunkban most első alkalommal fellépett Köteles Cindyt, valamint a Soundwich Zenekart, míg az átszerelések, színpadi beállások idején a lufibohócként is ismert, ezúttal más oldaláról bemutatkozó Fanti DJ-ként szórakoztatta a közönséget.

Képgaléria megtekintése (47 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Az agrárexpó keretében hegyomlásnyi traktort éppúgy kiállítottak, mint egy komplett mezőgazdasági drón rendszert, a hozzá tartozó – magyar fejlesztésű – vezérlő és utántöltő állomással, de kitelepült egy kertészeti cikkeket forgalmazó vállalkozás, valamint az egyik kalocsai munkaruházati szaküzlet és az egyik hajósi borászat is.

A forgalom délután három és négy óra között tetőzött, de sokan voltak kíváncsiak az ismert magyar slágereket, valamint édesapja, Köteles István szerzeményeit előadó, kalocsai származású Köteles Cindy produkciójára is, és a vasárnap esti időpont ellenére még hét és nyolc óra közt is szép számmal hallgatták a Sounwich Zenekar színvonalas bárzenéjét.

Képgaléria megtekintése (47 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Kalocsa Város Önkormányzata a piactér bérleti díjának és a közterület-használati díjak elengedésével járult hozzá a rendezvény sikeréhez, cserébe a város közösségi, társadalmi és kulturális életét nagymértékben gazdagította az Octopus Egyesület, immár második alkalommal.

Az óriási érdeklődés láttán biztosak lehetünk a folytatásban.

Annál is inkább, mivel a főszervező, Bagó István portálunknak elmondta: évente négy hasonló rendezvényt szeretnének tető alá hozni. A télen debütált karácsonyi és a mostani, nagy sikerű húsvéti kultúrpiac után egy nyári és egy őszi rendezvénnyel is készülnek, amelyeken mindenkinek igyekeznek lehetőséget adni, hogy tevékenységeivel, termékeivel, művészeti alkotásaival bemutatkozhasson a kalocsai közönségnek.
A vasárnap látottak alapján érdektelenségtől biztosan nem kell tartaniuk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 11., 15:30
„Ez a park szimbolizálja a városért végzett munkámat, amelyben mindig a legfontosabb szerep annak jutott, hogy mi az, amire szüksége van az embereknek, hol kell és lehet azokat megvalósítani, és hogyan tudom előteremteni rá a fedezetet.”

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 16., 16:11
A NAV ellenőrei gyakorlatilag mindent ellenőriznek, amire a helyszínen lehetőségük van. Még >>>
2024. 04. 15., 11:40
A sporttörténelmet író világbajnok egy nemzetközi verseny miatt nem tudott részt venni a március 15-i ünnepségen. Még >>>
2024. 04. 15., 11:36
A 85 évvel ezelőtt mért 28,7 fokos rekordot múlta felül az új napi rekord. Még >>>
2024. 04. 15., 07:22
Részletfizetés – maximum öt részletben – 2024. június 30-ig kérhető. Még >>>
2024. 04. 14., 09:50
Öt helyszínen 7 embert fogtak el a rendőrök. A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek Kecskeméten. Még >>>
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK